RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: «Skolerevyer til sekser over hele linja»

«Manglerudelevene sjarmerer publikum i senk fra første stund med et kanonband, skuespillertalent og sangstemmer». Det skriver skjeriOslos anmelder om årets Manglerudrevy, som hadde premiere mandag. Denne uka og neste har hele ti skolerevyer i Oslo premiere. I tillegg har en hel haug av skoler vist fram sine revytalenter tidligere i vinter.Vi i skjeriOslo tar mål av oss å dekke alt som skjer i Oslos revymiljø – en særdeles gledelig oppgave. Gjennom forhåndsomtaler, anmeldelser, bildeserier og filming møter vi hundrevis av talentfulle og engasjerte ungdom over hele byen. Det er rett og slett en fryd.

LES ALT OM SKOLEREVYENE I OSLO PÅ SKJERIOSLO.NO

Skolerevyer – og anmeldelser av disse – har lang tradisjon i Oslo, og alvoret fra begge leire er langt fra påtatt. Flere skuespillere startet sin karriere på skolerevyscenen. Men selv om et fåtall velger en karriere som skuespiller etter endt revy, er erfaringen elevene tar med seg fra revyarbeidet gull verdt når de skal søke seg videre på studier og etterhvert i arbeidslivet.

For skolerevy handler om langt mer enn det som skjer på scenen. Bak ligger et imponerende antall timer med knallhardt arbeid. Alt fra å sy kostymer til å lage mat til skuespillerne gjøres av elevene selv. Det handler om å skape noe sammen, og om få-til-kunnskap av ypperste klasse.

Enten anmelderne gir tre eller seks stjerner til selve revyen står innsatsen til samtlige elever som jobber med skolerevyene til full pott.

Nettopp derfor er anmeldelsene av de unge talentene så viktig. Både for oss i skjeriOslo og for de andre mediene som anmelder dem. Arbeidet som legges ned i måneder før det endelige resultatet skal vises er blodig alvor, og for mange vel så lærerikt og viktig som de øvrige skoletimene.

Det fortjener de også en seriøs vurdering av, og det er det anmelderne forsøker å gjøre. Å gi en seriøs og grundig vurdering av arbeidet elevene legger ned er viktig for oss. Hvert år skaper det engasjement. Noen er enige, noen langt derifra. Vi håper det fortsetter slik. Det betyr at skolerevyene betyr mye for elevene også, og det lover godt for videre revysesonger.

Hege Bjørnsdatter Braaten Hege Bjørnsdatter Braaten, nyhetsredaktør

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere