*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Snø på anbud

Det har snødd i år igjen. Mengder. Og mer skal det bli, allerede denne uka, skal vi tro værvarselet. Nok en gang har vi sett store snøhauger som man kan tippe på om inneholder en bil eller ikke. Og enhver snøbar veikant er en potensiell parkeringsplass. Det har snødd så mye at E6 ble brukt som nødløsning for å fjerne snøen. Dette var visst for å slippe å legge all snøen på Nedre Kalbakkvei, som har vært brukt som snødeponi. Hasle har vært nødløsning, det har også Alnabru vært.

Kommunen har kjempet for å bruke Bånkall som snødeponi, og i fjor ble Nedre Rommen benyttet som en nødløsning.

Det er underlig, dette med at kommunen må finne nødløsninger. For det er vel ikke en stor overraskelse at det kommer snø når vi bor i et vinterland? Nå har vi hatt noen varme vintre også, men de siste vintrene har vært snøtunge. Det er underlig at kommunen ikke har vært litt offensive i denne kampen mot snømengdene som laver ned. I stedet blir nye oppfinnsomme nødløsninger lansert hvert år.

Miljøbyråd Jøran Kallmyr sa en gang til Lokalavisen at det er bedre å rydde snøen bort og benytte nødløsninger, enn å ikke rydde. Det er vi selvsagt enige i, man kan ikke la være å rydde veiene for snø. Men kommunen burde ha startet med arbeidet for en permanent løsning for flere år siden.

I løpet av våren skal kommunene endelig satse på å få løsningene på plass. En anbudskonkurranse skal få kreative aktører på banen. Samferdselsetaten er ute etter tekniske løsninger som kan spare miljøet, og de er ute etter tomter til små snødeponier. Dette er på tide. Det er veldig bra at flere kan komme på banen og løse snøproblemet i hovedstaden. Det beste hadde vært om man fikk på plass et miljøvennlig smelteanlegg som hadde stor nok kapasitet til at Oslo kunne blitt satt på kartet som en av Norges fremste på snøproblemer. Kanskje er Oslo litt bakpå, fordi dette burde vært løst for noen år siden, men bedre sent enn aldri.

Nå håper vi på mye snø til aking, ski og annen moro neste vinter, men vi håper også på at Oslo kan ha gode og solide ryddeløsninger slik at nøddeponier som Rommen blir historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.