*Nettavisen* Nyheter.

LEDER Statlig tyveri

I dag forteller vi historien om Storgata 36 C. Et bygg som har betydd mye for mange av dem som sliter mest i byen vår. Bak den staselige fasaden har folk med rusproblemer fått akutthjelp.

Utvendig signaliserer bygget historie og stil, og det regnes for bevaringsverdig. Innvendig ble det drevet avrusingstasjon fra 1996 til 2004 i regi av Oslo kommune. Kommunen eide bygget, og tok vare på det på en flott måte. Blant annet ble det pusset opp for mange millioner.

Så kom staten på banen, et stortingsvedtak gjorde at staten kunne overta bygningen vederlagsfritt i 2004. Formålet var det samme, her inne fikk fortsatt folk med rusproblemer akutthjelp. Men nå er det slutt.

LES OGSÅ: Staten nekter kommunen å lage rustiltak

Akuttinstitusjonen flyttes til Aker sykehus. Dermed står dette erverdige bygget foran en ny epoke. Hva skal det brukes til? Staten har ingen planer om å drive rustiltak her. Staten har faktisk ikke planer om å drive med noe i denne flotte bygningen.

Dermed mener regjeringen at det riktige er å selge Storgata 36c til markedspris. Den vil vi anta kan bli høy. Hadde vi levd i et land med akutt mangel på statsfinanser kunne vi kanskje skjønt et slikt grep. Men noen slik angst burde det ikke være grunnlag for. Dermed burde Oslo kommune fått positivt svar på å få tilbake bygningen som var kommunal inntil 2004.

LES OGSÅ: Frykter dødsfall etter kutt i rustiltak

Særlig når begrunnelsen er at Oslo ønsker å bruke bygget til flere lavterskeltilbud rettet mot rusavhengige. For Østkantavisa fremstår det som fullstendig umoralsk å selge et bygg som i funksjon tilhører dem med kanskje minst ressurser i kongeriket, nemlig rusavhengige i Oslo. Hvorfor regjeringen vil selge dette bygget og tjene millioner, sannsynligvis til en eiendomsutvikler som selger videre for å tjene enda flere millioner, er for oss en gåte.

Byråd Anniken Haugli sier hun ønsker å bruke bygget for tilbud rettet mot rusavhengige. Hun sier beliggenheten er perfekt. Lilleba Fauske, direktør i Rusmiddeletaten i Oslo mener det er frekt av staten å selge dette bygget. Vi har ingen problemer med å si oss enig. Vi forventer at denne saken, nå som den er løftet fram i lyset, blir satt på politikernens dagsorden. Og at ansvarlige myndigheter tenker seg om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.