*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Stolte av Skullerud

Igjen er det tid for utdeling av Benjamin-prisen. Igjen blir vi påminnet den fallende følelsen vi i redaksjonen fikk da vi skjønte at 15-åringen Benjamin Hermansen var myrdet på Holmlia. Og at drapet var rasistisk motivert. Sjelden har vi blitt så rystet. Den gangen i 2001 fryktet vi at drapet kunne være starten på en voldsbølge. Heldigvis gikk det ikke den veien. Tvert imot så vi en folkereisning mot rasistisk vold. Det ble reist en byste av Benjamin på Holmlia. Og det ble innstiftet en årlig pris som henger svært høyt. Prisen består av 100.000 kroner og en miniatyr av bysten på Holmlia. Prisen deles ut i forbindelse med den årlige holocaustdagen 27.januar. Den deles ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Moren til Benjamin Hermansen har vært og er en av drivkreftene bak prisen. Hun er selv lærer. Vi i Nordstrands Blad er evig imponert over denne damens sinnsro og klokskap. Hun har helt siden hun mistet sin sønn snakket om drapet i et nasjonalt perspektiv. Hun klarte å snu denne komplett uforståelige tragedien til å bli en skjellsettende grensestein.

Nå er det igjen tid for utdeling av prisen. Siden prisen ble innstiftet har den aldri gått til noen skole i vårt distrikt. Kun en gang før har den havnet i Oslo, det var i fjor da Sogn videregående skole mottok prisen. Før det har Benjamin-prisen blitt delt ut i Sunndal, Drammen, Trondheim, Bærum, Mandal og Øvre Eiker. I dag skriver vi at prisen for 2009 går til Skullerud skole.

Nordstrands Blad er stolte på skolens og lokalområdets og våre unges vegne. Elevgruppen som er med i "Skullerud mot rasisme" kan gratulere hverandre med arbeidet de har gjort over lang tid. Alle på skolen kan gratulere hverandre, og rope hurra for at juryen har lagt merke til det arbeidet som er nedlagt for å bidra til en bedre skole.

Tenke globalt, handle lokalt, er et gammelt og godt slagord. Det er i den enkelte klasse ved den enkelte skole i den enkelte bydel at holdningene mellom mennesker i Oslo dannes. Vi har snakket med Pietro og de andre i elevgruppen. Vi er stolte av dem. Og blir glade av dem. Håp!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag