*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: SV knuser tunnelhåp

Oslo SV mener underfinansiering av Oslopakke 3 krever nytenkning.

Vi trodde knapt våre egne ører da vi mandag hørte nyheten om at Oslo SV bryter ut av samarbeidet om Oslopakke3. Riktig nok har enigheten om å satse milliarder på samferdsel i Oslo og Akershus fremstått som mirakuløs. Og vi er lite vant med mirakler.

LES OGSÅ: Har bare råd til t-bane

Men vi hadde etter hvert begynt å tro på dette spleiselaget der alle partier har måttet ta og gi. Vi trodde terrorbalansen fungerte. Fordi hele det enorme lasset veldig fort velter om ett enkelt parti begynner å nappe ut prosjekter eller kreve nye prosjekter inn. Vi har gledet oss til en gang å få se Mosseveien i tunnel. Rikspolitikere og lokalpolitikere i alle politiske valører har i valgkamp etter valgkamp stått der nede på Mosseveien og lovt tunnel. Troverdigheten var etter hvert borte. Men i forbindelse med Oslopakke3 begynte vi å tro på viljen og evnen til å realisere tunnelen.

LES OGSÅ: SV svikter Røatunnel

Nå rykker SV vekk troen. De vil ikke lenger være med på å finansiere ny E18. De er mer opptatt av kollektivtrafikk. Det burde de funnet ut før. SV har aldri heiet på ny E18. Men partiet sa ja fordi de skjønte at alle må få noe for å få til et stort og vanskelig kompromiss. Det var neppe enklere for FrP å si ja til bompengefinansiering. Tenk bare på de diskusjonene som gikk på partiets siste landsmøte.

Nordstrands Blad
verken tror eller håper at SV kommer til å score mye på å trekke seg fra Oslopakke3-samarbeidet. Riktig nok blir de frie til å profilere seg som miljøparti i valgkampen. Men de spiller ekstremt høyt. SV risikerer å bli partiet som ødela et historisk politisk prosjekt som bar løfter i seg om fornuftig samarbeid på tvers av partigrenser. SV ønsker seg nye flotte prosjekter innenfor samferdsel i vår region. Problemet er at de allerede har sagt ja til en rekke andre prosjekter. Noen som SV liker, og noen som de ikke liker. Å komme med en ny ønskeliste nå tror vi ikke resulterer i noe annet enn fjonge ord og en enda lenger vandring i ørkenen.

SV sier underfinansiering av Oslopakke 3 skaper en helt ny situasjon som krever nytenking uansett. Det tror vi er riktig. Men vi trekker ikke dermed konklusjonen at alle nå kan komme med en ny ønskeliste. Hvis flere partier følger SV, så er Oslopakke3 fort tømt for innhold. Takk, SV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.