*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Takk for tilliten

Det er ikke hver dag vi bruker denne plassen til å snakke om oss selv. Men denne gangen gjør vi et unntak. I går kom den halvårlige målingen for offisielle lesertall for aviser i Norge. Forbruker/Media-målingen til TNS Gallup. Målingen viser at Nordstrands Blad nå har 66.000 lesere hver eneste torsdag. Ja, du leste riktig. Det er et formidabelt lesertall for en lokalavis, selv om den deles ut gratis i postkassene til alle husstandene i bydelen hver uke.

Fra Nordstrands Blad i januar 2006 utvidet fra å være en ren abonnementsavis til å gå gratis ut i en forsterket utgave hver torsdag, har pilen stort sett pekt oppover. Etter ett år hadde vi 40.000 lesere, men nå er tallet altså 66.000. Vi deler æren med leserne og beboerne i våre tre bydeler. For et aktivt og interessert lokalmiljø er forutsetningen for å kunne lage en levende lokalavis.

Og etter å ha vært på plass i lokalmiljøet siden 1925 vet vi at folk er glade i sin del av byen, like glade som de er i Oslo. Om folk er fra Manglerud, Lambertseter, Nordstrand, Bekkelaget eller Holmlia de brenner for et godt skolemiljø, nærsenteret sitt, et godt kollektivtilbud og ikke minst et aktivt idrettslag, et kor eller en menighet. De ønsker å delta i den lokale debatten, følge med på hva som skjer av stort og smått, og sende hilsener gjennom avisen ved bursdager og andre anledninger.

Det er
en lokal, nasjonal og internasjonal trend at folk bruker mindre tid på papiraviser og mer tid på andre medier. I så måte er Nordstrands Blad «kjerringa mot strømmen» når vi nå øker på papir. Men stadig flere får øynene opp for nettsidene våre, noblad.no, som også har flere tusen ukentlige brukere. Mange har også fått øynene opp for dittoslo.no, som er portalen for alle lokalavisene i Oslo.

Dere lesere ønsker ikke lengre bare å være lesere av innhold laget av oss journalister. På dinlokalvis.no kan alle komme med sine bidrag, om det er bilder fra helgens skogstur, skoleforestillingen eller fotballkampen til småjentelaget. Eller om du bare vil sende en hilsen til noen som fortjener det. Hver uke finner du igjen noe av innholdet i avisen, og alt på nettet. Vi takker for tilliten og håper du vil fortsette å hjelpe oss å lage Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.