*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Tålmodighetens pris

 

  Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Grefsen og Disen vel peker på et problem som synes veldig opplagt for alle som har tatt 12-trikken opp Grefsenveien. Holdeplassene opp mot Kjelsås ble startet ombygd med innsnevringer og brede, opphøyde plattformer for et par-tre år siden. Disen holdeplass, som det første trikkestoppet etter monsterkrysset Storo, er som et sunket Atlantis. Hvor er plattformen? Midt i denne autobahn av en boliggate stopper trikken og sender passasjerene ut i trafikken på samme måte som en uforsiktig sauemor sender ungene sine til ulvene.

Velets bekymring er med andre ord vel begrunnet mener vi. Derfor er det gledelig at Bymiljøetaten svarer at planleggingsarbeidet med ny holdeplass starter allerede i den måneden vi er på vei inn i. At bekymringene tas på alvor er bra, og at det til og med vil bli satt i verk midlertidige sikringstiltak er det samme. Så får vi heller klø oss i hodet over at det ikke har skjedd før. De mindre stoppene lenger opp i veien ble som sagt vurdert verdige (eller farlige nok?) allerede for flere år siden.

Men la oss kikke nedover Grefsenveien, fra stoppet med navnet Disen. Her er det akkurat som når man snur en flaske på hodet: Trikk og bil korker seg i skjønn forening jo lenger og lenger nedover flaskehalsen man kommer (om man er uheldig å ferdes her i rushtiden), før den munner ut i Storokrysset. I et tiår har det vært diskutert hva som kan gjøres med krysset og strekningen oppover Grefsenveien, men akk, noen løsning har ennå ikke sett overflaten. Lokalt har det vært ropt på «miljøgate Grefsenveien» en god stund. Drømmen om å skille trafikantene fra hverandre i egne traseer og løse opp flokene, lever. Men, som Oslo kommunes mann sier til avisen i dag; i år skjer det ikke. Man vil ikke gjøre noe med veien før staten og dens vegvesen, som er ansvarlig for krysset som ligger på en riksvei, har tatt avgjørelsen om hvordan trafikken gjennom knuten Storo skal utbedres.

Så da får vi smøre oss med tålmodighet igjen. Den som lever får se, heter det. Vi håper det stemmer; det ser endelig ut til at vi får se endringer på Disen trikkestopp.

ER TRIKKESIKKERHETEN I OSLO GOD NOK? KOMMENTER UNDER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.