LEDER: Tragisk brann

Opp gjennom årene har Nordstrands Blad vært til stede på svært mange branner i våre tre bydeler. Heldigvis viser statistikken for boligbranner i Norge en nedadgående trend. Men når sprengkulde setter inn, har branner en tendens til å følge etter.

Vi har rykket ut til branner i eneboliger, rekkehus, blokker og alle andre typer bygninger i distriktet. Underveis til en brann er det alltid mange tanker som raser gjennom hodet. Vi lurer på hva slags syn som møter oss. Hvor ille er det denne gang? Har noen mistet livet? Er noen skadet? Hva slags forhold jobber brannfolkene under? Hvordan forholder naboene seg? Det er like vanskelig og uvirkelig hver gang å møte mennesker som har mistet alle sine eiendeler i løpet av minutter. Det er dem som «bare» har mistet ting som vi snakker med. De som har mistet familiemedlemmer, skal snakke med helt andre enn folk fra lokalavisen. Vi har alle forskjellige roller å spille.

Denne uken var vi på brannstedet i Brattvollveien på Munkerud mens flammene herjet og store styrker fra brannvesenet jobbet på spreng. Det var usigelig trist å se fire rekkehus, fire familiers hjem, gå opp i røyk. Samtidig skjedde det noe vakkert. Bydelen og borettslaget mobiliserte og viste veldig fort at vi er mange i nabolaget som bryr oss og som vil stå på for å hjelpe. Ikke bare den første natten, men helt frem til boligene igjen er bygd opp. Dagen etter brannen var Nordstrands Blad tilbake i ruinene. Der møtte vi en av dem som mistet sitt hjem mandag. Hun slo fast at verken mennesker eller dyr var gått tapt, og at dette derfor var til å komme over. Og hun berømmet alle hjelperne som hadde stilt opp på kort varsel.

Det er noe eget med boligbranner. Vi vet alle at det kunne vært hjemme hos oss. Når brannen ikke rammer vår bolig, men i nabolaget, så er det desto viktigere for oss å hjelpe dem det gjelder. I dette tilfellet har borettslaget vært så uheldig å oppleve brann før. Det er heldig for dem som nå står uten bolig. Styret har erfaring og kompetanse som nå blir ekstremt nyttig.

Nordstrands Blad føler med dem som nå står uten et hjem. Og vi ønsker dere lykke til i arbeidet med gjenreisingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.