*Nettavisen* Nyheter.

Leder: Våkn opp!

Desember 2006 var den store nyheten i Lokalavisen at 150 millioner kroner var satt av i budsjettet for 2007 til opprustingen av Frogner stadion. 13 måneder etterpå er vi like langt. Verken reguleringsplan eller tegninger foreligger, det er ikke skaffet til veie en privat aktør som kan være villig til å investere i parkeringsanlegget som er planlagt under stadion, og det er ikke bestemt om det er mulig å bygge hallene som i utgangspunktet var ønsket av både politikere og idrettsforeninger. I følge etatene som jobber med prosjektet er det en lang vei å gå og de forskjellige instanser og råd skal orientere, utrede og godkjenne i bauger og kanter før et eneste spadetak kan tas i jorden ved det falleferdige anlegget.

I 2005 viste stadionpatriot Per Jäger sammen med partner og arkitekt Bjørn Werenskiold frem skissen av det de kalte "Frogner Sportspark". Prosjektet ligger til grunn for utviklingen, som tydeligvis står mer eller mindre stille etter at Oslo kommunes etater tok over fremdriften. Hvor vanskelig kan for eksempel være å skaffe en privat aktør til å investere og drifte et parkeringshus i et så populært område? Det må jo være en hver som driver i den bransjens drøm å få tilgang til parkeringsinntekter ved Oslos mest besøkte sted. Når det gjelder regulering og utredning av området følges tydeligvis regler for behandling.

I følge prosjektlederen i Oslo kommune er behandlingstiden ett år for en reguleringsplan. Hvorfor det? Og hvorfor er da ikke planen ferdig nå? Nå er vi kommet til 2008, og det foreligger fortsatt ikke reguleringsplan for Frogner stadion. Nå må kommunen, private aktører, interesseorganisasjoner, idrettsforeninger, beboere og brukere av Frogner stadion våkne opp. De gode nyhetene om økonomiske midler må videreføres til handling, slik at bydelen får den etterlengtede og fortjente stadion som er lovet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag