RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Vanskelige villasalg

Få saker Nordstrands Blad følger vekker så mye engasjement som utbyggingen på Holtet. Vi har snakket med fortvilte beboere, politikere i alle leirer, byråd, forretningslivet, velforeninger, utbyggere, fortettingseksperter og flere andre som har en mening om saken. Leserinnleggene strømmer inn. Aksjonsgruppen mot utbyggingen på Holtet har nå fått sin egen Facebook-gruppe, Aksjonholtet, med 103 medlemmer i skrivende stund.

Men én gruppe har vi ennå ikke snakket med, nemlig personer på Holtet som av ulike grunner har solgt huset sitt til utbyggere. Det er liten tvil om at flere av disse salgene må ha vært svært vanskelig for dem det gjelder.

Mange i nærmiljøet er opprørt over salget av Holtveien 3 A og B. Det er to flotte villaer på tomtene, to nyrestaurerte perler som har stått der i mange, mange år. Det er varslet at det kommer leilighetskomplekser på tomtene i stedet. Ryktene sier at villaene skal rives allerede i april.

Hvorfor selger folk husene sine? Hvor mye penger tilbys de av utbyggerne? Er det bare penger det står på? En ting er sikkert - fortettingen på Holtet er avhengig av at de som allerede bor der er villige til å selge sine boliger. Alle skjønner at det er tomtene boligene står på som er verdifulle for utbyggerne, villaene blir ubønnhørlig jevnet med jorden. Vi vet også at ulike utbyggere har vært på sjarmtokt hos nesten alle villaeiere i området, og at folk tilbys svært høye summer hvis de selger. Noen er standhaftige og sverger at de aldri skal la seg kaste ut av hjemmet. Men dette er situasjonen - kanskje har naboen solgt boligen og det er varslet at en blokk skal bygges på tomten. Frykten for at den kommende blokken skal forringe verdien av egen bolig kommer samtidig som man blir tilbudt en skyhøy pris for boligen. Samtidig frykter mange at bomiljøet på Holtet aldri blir det samme. Her skal byfortettes, og villapreget vil tynnes ut. Det er ikke vanskelig å skjønne at mange etter hvert gir etter for utbyggerne.

Noen har kanskje solgt hjemmet som har vært i familiens eie i årevis. Det er aldri et lett valg.

Dette er en annen trist side av fortettingen på Holtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere