*Nettavisen* Nyheter.

Lederløst SV har fått ny sjef

KLAR TIL INNSATS: Vegard Rønning Kjendsli er nyvalgt leder av Nordstrand SV og opptatt av å verve flere medlemmer i bydelen. Det gjør han blant annet ved å ikle seg partiets valgkampskjorte fra 2009 :«Du, det er noe jeg vil snakke med deg om». Foto: Aina Moberg

Nordstrand SV slet med å få valgt ny leder på årsmøtet. Nå har Vegard Rønning Kjendsli påtatt seg jobben.

HOLTET: – Jeg var litt betenkt, i og med at jeg allerede har en travel hverdag med kone, døtre på ett, tre og fem år, full jobb og inntil nylig også var student, forteller 32-åringen.

– Men, jeg synes det er så spennende å prøve seg i et politisk verv at jeg sa ja. Man må gripe sjansen når man får den, sier Holtet-beboeren.

På kort sikt vil han å få opp aktiviteten i lokallaget og utvide medlemsmassen. Nordstrand SV har per i dag 72 medlemmer.

– Det skal vi blant annet gjøre via hyggelige «politikk- og pizzamøter» med foredrag av sentrale SV-politkere, sier Kjendslie.

Dobbel SV

Han ønsker dessuten at SV skal bli et mer synlig parti i Nordstrand bydel. I likhet med Pia Bergmann, partiets eneste representant i dagens bydelsutvalg, ønsker han å kunne doble antall SV-ere i BU etter kommunevalget i 2015.

– Vi må være flere der avgjørelsene blir tatt. Det er altfor vanskelig å drive en enkeltmannsgruppe, sier Kjendsli.

Bedre kollektivtilbud

32-åringen er spesielt opptatt av miljø, og mener lokalpolitikere må få større spillerom til å gjøre noe med saker de brenner for.

– Byrådet må gi oss lokalpolitikere mer makt. I dag har bydelene mange forpliktelser, men for lite handlingsrom, sier han.

En ting han kunne ønske det var mulig å løse lokalt, er bedre kollektivtilbud innad i bydelen.

– Vi har buss, trikk, t-bane og tog til og fra sentrum, men mangler tverrgående linjer. I dag må man for eksempel via Mortensrud eller sentrum for å komme til en annen del av Nordstrand. Da blir det dessverre lettere å bruke bilen, sier Kjendslie.

1. mai med Ap

Så langt synes han det bare har vært gøy å være fersk lokal SV-leder.

– Jeg lærer noe hver dag. Nå ser jeg frem til 1. mai. Sammen med Nordstrand Ap skal vi feire dagen med flaggheising, appell og frokost på Lambertseter gård. Vi har et godt samarbeid med det lokale Arbeiderpartilaget. Det er viktig for oss begge, sier Vegard Rønning Kjendsli.

LES OGSÅ:

Ingen vil lede Nordstrand SV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.