*Nettavisen* Nyheter.

Ledige barnehageplasser i Oslo vest

Barn og foreldre kan glede seg over ledige barnehageplasser i de vestlige bydeler. Foto: Arkivfoto

Foreldre i Oslo vest kan glede seg over ledig barnehagekapasitet

OSLO VEST: Bydel Vestre Aker informerer på sine hjemmesider at de har ledig kapasitet i flere av bydelens barnehager, både for de over og under tre år.

– Det er jo kjempebra at vi er i den situasjonen at vi har et slikt tilbud. Vi er likevel i grenseland, men har noen barnehager som per i dag ikke er fylt opp, sier bydelsdirektør i Bydel Vestre Aker, Jan O. Nytveit.

Se bydelens tilbud på ledige plasser i hvilke barnehager

Kapasitet

– Er ikke det ganske unikt at man nå kan melde om ledig barnehagekapasitet?

– Nå har det jevnlig blitt bygget barnehager i bydelen og i hele Oslo for øvrig de siste årene i kommunal og privat regi. Det kan være overkapasitet i enkelte områder og underkapasitet i andre. Ved hovedopptaket hadde vi også flere søkere enn tilbud, men ettersom flere har hatt andre alternativer kunne vi finne plass til alle. Det er vi glade for, sier Nytveit.

Ikke sett liknende

Bydel Ullern har også ledig kapasitet.

– Det er den samme tendensen i vår bydel. I enkelte barnehager har vi ledige storbarnsplasser, det vil si for barn over tre år. Det er snakk om 10 til 12 plasser, sier barnehagekonsulent i Bydel Ullern, Kari Asantcheeff, som ikke har sett noe liknende tidligere.

– Jeg har jobbet i bydelen i 18 år. Tidligere kunne det være flere hundre på søknadsplass etter hovedopptaket. Nå har vi kommet dit at mange foreldre kan velge barnehage de vil barna skal gå på, sier Asantcheeff.

Les også:

Nærmer seg full barnehagedekning

Best i byen på barnehage

– Det går for tregt

Mange skjær i sjøen

Større barnehagekø enn forventet

Hvor er barnehagene?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.