RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledigheten øker, flere er langtidsledige


Den siste måneden har det blitt om lag 800 flere ledige i Oslo, Totalt er det nå 72 prosent flere ledige, sammenliknet med samme tid i fjor.
Den siste måneden har det blitt om lag 800 flere ledige i Oslo, Totalt er det nå 72 prosent flere ledige, sammenliknet med samme tid i fjor.
I Nordre Aker er 594 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er 2,6 prosent av arbeidsstyrken og en oppgang på 76 prosent, sammenliknet med oktober i fjor.

OSLO/NORDRE AKER: 12.066 personer var registrert som helt arbeidsledige hos NAV i Oslo ved utgangen av oktober. Dette er en økning på 72 prosent sammenliknet med oktober i fjor. De siste tre månedene har det blitt ca. 800 flere helt ledige, justert for vanlige sesongsvingninger.

Høyest i Oslo

– Arbeidsledigheten er fremdeles høyest i Oslo hvor 3,6 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. Ledigheten i vårt fylke er likevel lav sammenliknet med konjunkturbunnen i 2003, hvor 5,5 prosent av Oslos arbeidsstyrke var uten arbeid, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Terje Tønnessen, i en pressemelding.

Flere er arbeidsledige lenge

I oktober var det 43 prosent flere helt ledige i Oslo med en arbeidssøkervarighet på under 4 uker sammenliknet med samme måned i fjor. I samme periode har antallet helt ledige med en arbeidssøkerperiode på mellom et halvt og ett år økt med 159 prosent.

Ledigheten øker minst for 60-åringene

Tallene for oktober viser oppgang i arbeidsledigheten for alle aldersgrupper i Oslo. Sterkest ledighetsøkning finner vi i aldersgruppen 25–29 år, hvor det er nå 83 prosent flere ledige enn på samme tid i fjor. 2074 helt ledige i Oslo er i aldersgruppen 25–29 år. Aldersgruppen med lavest ledighetsøkning er helt ledige over 60 år. Ved utgangen av oktober var 596 personer over 60 år var registrert som helt ledige, noe som er en økning på 52 prosent.

Kraftigst økning i bygg og anlegg

Antallet helt arbeidsledige i Oslo har økt i samtlige yrkesgrupper når vi sammenlikner med oktober i fjor. Ledighetsøkningen er kraftigst i yrkesgruppene bygg og anlegg og meglere og konsulenter, med en økning på henholdsvis 119 prosent og 105 prosent sammenliknet med oktober 2008.

– Bygg og anlegg har merket redusert aktivitet over lengre tid og yrkesgruppen har hatt den største ledighetsveksten det siste året. I fjor var det registrert 463 helt ledige som ønsket jobb innen bygg- og anlegg i fylket vårt, mens det er nå er 1 014 bygge- og anleggsarbeidere som står uten jobb, forteller fylkesdirektør Terje Tønnessen.

Minst for dem fra ikke vestlige land

I oktober øker arbeidsledigheten mest for innvandrere fra OECD-land. Det er nå 1875 helt arbeidsledige innvandrere fra OECD-land, noe som er en økning på 104 prosent sammenliknet med oktober 2008. Innvandrere fra ikke OECD-land har en ledighetsøkning på 42 prosent, mens helt ledige født i Norge har en økning på 90 prosent. I Oslo er ca. 50 prosent av de helt arbeidsledige personer med innvandrerbakgrunn.

Redusert etterspørsel

Det ble i oktober registrert 30 prosent færre stillinger i forhold til for ett år siden. Den siste måneden har det blitt lyst ut færre ledige stillinger i alle yrker bortsett fra jordbruk, skogbruk og fiske, når vi sammenlikner med oktober i fjor. Industriarbeid og reiseliv og transport har sterkest nedgang med henholdsvis 54 og 43 prosent færre ledige stillinger.

Størst ledighet i Bydel Grünerløkka

Høyest arbeidsledighet finner vi i Bydel Grünerløkka med 5,8 prosent arbeidsstyrken. Lavest ledighet er det i Bydel Vestre Aker med 2,2 prosent. Bydel Nordre Aker er 2,6 prosent av arbeidsstyrken registrert som helt ledige. Dette utgjør 594 personer, en økning på 76 prosent fra oktober i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere