Ledigheten stuper på Frogner

 

  Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Arbeidsledigheten synker over hele Oslo og aller mest i Bydel Frogner.

FROGNER: I mai var 10 494 personer registrert som helt ledige hos NAV i Oslo. Dette tilsvarer en nedgang på 13 prosent eller 1 512 personer sammenlignet med samme måned i fjor. Ledigheten utgjør nå 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Del på Facebook

– Vi ser at den positive utviklingen i forhold til ledigheten fortsetter. I løpet av de siste tre månedene har antallet helt arbeidsledige i Oslo gått ned med 1188 personer eller 9,7 prosent, justert for vanlige sesongvariasjoner, sier fungerende fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum.

Ledighetsnedgang i 14 av 15 bydeler

Den største ledighetsnedgangen finner vi i Bydel Frogner og Bydel Nordstrand som har en nedgang på henholdsvis 27 prosent og 22 prosent sammenlignet med mai i fjor.

Andre bydeler med stor nedgang er Bydel Alna med 20 prosent, Bydel Ullern med 18 prosent og Bydel Bjerke med 17 prosent. Det er kun Bydel Søndre Nordstrand som har hatt en økning i ledigheten. Økningen var på 4 prosent.

Høyeste arbeidsledighet finner vi i Bydel Stovner, hvor 4,9 prosent av arbeidsstyrken var helt ledige i utgangen av mai.

I bydelene Søndre Nordstrand, Grünerløkka og Gamle Oslo var 4,5 prosent helt ledige. Lavest ledighet var det i bydel Ullern med 1,8 prosent og bydelene Vestre Aker og Nordstrand med 2 prosent.

Forskjell mellom menn og kvinner

Ved utgangen av mai var 6229 menn og 4265 kvinner i Oslo helt arbeidsledige. Dette tilsvarer en nedgang på 15 prosent for menn og 9 prosent for kvinner sammenlignet med samme tid i fjor. Sammenligner vi med landet for øvrig er det her en nedgang blant menn på 15 prosent og en økning blant kvinner på 3 prosent.

Det er en nedgang i helt ledige i alle aldersgrupper, der de yngste og de eldste har den laveste nedgangen sammenlignet med samme måned i fjor.

Nedgangen i arbeidsledigheten er størst blant personer med yrkesbakgrunn fra bygg og anlegg (23 prosent) og ingeniør- og ikt-fag (23 prosent). Like etter kommer personer med yrkesbakgrunn fra kontorarbeid (17 prosent) og ledere (17 prosent).

Flere ledige innen helse

Ledigheten øker blant personer med yrkesbakgrunn fra undervisning og blant personer med bakgrunn fra helse, pleie og omsorg med henholdsvis 4 prosent og 2 prosent sammenlignet med mai i fjor.

– NAV Oslo sin bedriftsundersøkelse for 2011 bekrefter at bedrifter i næringer tilknyttet offentlig sektor har lave sysselsettingsforventninger for det kommende året, sier Hege Farnes Hildrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag