*Nettavisen* Nyheter.

Ledighetsrekord

i Nordre Aker, og i Oslo som helhet, øker i januar. Illustrasjonsfoto

Nordre Aker-ledigheten har nådd 3 prosent.

NORDRE AKER: Vi må tilbake til juli 2005 for å finne en måned med flere helt ledige i Oslo enn nå. I løpet av januar registrerte 3813 personer seg som helt arbeidsledige hos Nav. Tilgangen på helt ledige i en måned har ikke vært så høy siden januar 2004, sier fylkesdirektør i Nav Oslo, Tom Daniel Ø. Sunde, i en pressemelding.

13.634 personer er nå registrert som helt ledige. Det er 3930 flere personer enn i januar 2009 en økning på 40 prosent. 4,1 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledig. Korrigert for sesongvariasjoner har antallet helt arbeidsledige økt med 337 personer de tre siste månedene.

I Nordre Aker er nå 673 personer registrert som helt ledige. Dette er 41 prosent flere enn i januar i fjor, og de ledige utgjør nå tre prosent av arbeidsstyrken i bydelen.

Grünerløkka og Gamle Oslo har høyest ledighet i byen (6,7 og 6 prosent), mens Vestre Aker ligger lavest med 2,7 prosent.

Personer med yrkesbakgrunn som ledere har den sterkeste veksten i arbeidsledighet (61 prosent økning fra samme tid i fjor). Det er blant kvinner med yrkesbakgrunn innen bygg og anlegg at ledigheten har økt mest, med 150 prosent sammenliknet med januar i fjor.

Normalt går arbeidsledigheten målt i faktiske tall opp i januar fordi mange avslutter arbeidsforhold og studier i desember, og melder seg ledige hos Nav. I tillegg ser vi at dette forsterkes ved at arbeidsledigheten i Oslo fortsatt øker noe, sier Sunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.