RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledighetsrekord


i Nordre Aker, og i Oslo som helhet, øker i januar. Illustrasjonsfoto
i Nordre Aker, og i Oslo som helhet, øker i januar. Illustrasjonsfoto
Nordre Aker-ledigheten har nådd 3 prosent.

NORDRE AKER: Vi må tilbake til juli 2005 for å finne en måned med flere helt ledige i Oslo enn nå. I løpet av januar registrerte 3813 personer seg som helt arbeidsledige hos Nav. Tilgangen på helt ledige i en måned har ikke vært så høy siden januar 2004, sier fylkesdirektør i Nav Oslo, Tom Daniel Ø. Sunde, i en pressemelding.

13.634 personer er nå registrert som helt ledige. Det er 3930 flere personer enn i januar 2009 en økning på 40 prosent. 4,1 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledig. Korrigert for sesongvariasjoner har antallet helt arbeidsledige økt med 337 personer de tre siste månedene.

I Nordre Aker er nå 673 personer registrert som helt ledige. Dette er 41 prosent flere enn i januar i fjor, og de ledige utgjør nå tre prosent av arbeidsstyrken i bydelen.

Grünerløkka og Gamle Oslo har høyest ledighet i byen (6,7 og 6 prosent), mens Vestre Aker ligger lavest med 2,7 prosent.

Personer med yrkesbakgrunn som ledere har den sterkeste veksten i arbeidsledighet (61 prosent økning fra samme tid i fjor). Det er blant kvinner med yrkesbakgrunn innen bygg og anlegg at ledigheten har økt mest, med 150 prosent sammenliknet med januar i fjor.

Normalt går arbeidsledigheten målt i faktiske tall opp i januar fordi mange avslutter arbeidsforhold og studier i desember, og melder seg ledige hos Nav. I tillegg ser vi at dette forsterkes ved at arbeidsledigheten i Oslo fortsatt øker noe, sier Sunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere