*Nettavisen* Nyheter.

Legekunst er mer enn medisin

Stein Bror Strandquist , Wenche Sabel og Jan Marus Junge gleder seg til å vise frem bildene sine på galleri Minor- A. Foto: FOTO: Anita Bakk Henrisken

Fire svært så ulike Oslo-kunstnere stiller for første gang ut bildene sine sammen på Frogner, men felles for de alle er hverdagen som leger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stein Bror Sandquist elsker å male byen med sine trikker, gater og lys. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Jan Marus Junge har mange tidligere utstillinger. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

FROGNER: En psykolog, to nevrokirurger og en anestesilege har nå funnet hverandre gjennom kunsten og inn i galleri Minor-A i Vibesgate for sin aller første utstilling sammen, LEGEKUNST.

Stor spennvidde

De fire er Jan Marus Junge, Halfdan Kierulf, Wenche Sabel og Stein Bror Strandquist som har alle en felles interesse for kunst, og denne utstillingen viser et utsnitt av deres arbeider som spenner fra nonfigurativt til detaljerte bybilder fra Oslo.

Stein Bror Strandquist er født og oppvokst i Oslo, og er en selverklært bygutt. Han liker urbane motiver, med duft av asfalt og lyden av trikkeglam.

– Se her! Dette er et trafikklys, og for mange kanskje ikke så vakkert, men jeg finner skjønnheten i det, sier Strandquist og peker på et av verkene sine.

Og han inrømmer at det har blitt mer og mer kunst opp gjennom årene.

– Nå har jeg til og med et lite atelier på bakrommet på klinikken hvor jeg kan koble litt av, sier han.

Natur og menneskekroppen

Eneste kvinne i gruppen er Wenche Sabel. Hun ble først godkjent spesialist i allmenn-medisin og senere også spesialist i anestesiologi.

Sabel har lagt spesiell vekt på studiet av natur og av menneskekroppens anatomi, i tillegg til stor kjærlighet for nord-norsk natur og mange av bildene hennes har motiver hentet fra naturen i Troms.

Dristig og modig

Hun er initativtakeren for denne utstillingen, og ser frem til å stille ut med sine kollegaer.

godt utvalg:

– Dette er en ganske så dristig og modig ting å gjøre, spesielt siden vi har så ulike uttrykk og personligheter. Og det er alltid et privilegium å få vise bildene sine til et publikum, og forhåpentligvis selge et par, sier hun og smiler.

Jan Marius Junge er den kunstneren med flest tidligere utstillinger, og har denne gangen gått for den nonfigurative utrykksformen.

– Jeg liker beste prosessen med å skape et bilde, og det er det jeg finner mest interessant, selv om det så klart er gøy å få stille ut, avslutter han.

Utstillingen åpner torsdag 12.mai kl.18.00-20.00 på Galleri Minor-A, og varer frem til 5.juni

Annonsebilag