Legene på plass i Kongsveien

Nordstrandlegen Ola Sand har drømt om et helse- og livsstilsenter i 15 år, og gleder seg over at BestHelse Nordstrand innvies i disse dager. Hele nybygget i Kongsveien 104, med butikker i første etasje, skal offisielt åpnes i august.

Nordstrandlegen Ola Sand har drømt om et helse- og livsstilsenter i 15 år, og gleder seg over at BestHelse Nordstrand innvies i disse dager. Hele nybygget i Kongsveien 104, med butikker i første etasje, skal offisielt åpnes i august. Foto: Foto: Aina Moberg

I disse dager etablerer de første fastleger og spesialister seg i det nye helse- og livsstilsenteret i Kongsveien 104.

Ola Sand sammen med Heidi Linnestad,Ragnhild Reitan og Inger Dyrseth i resepsjonen.

Holtet: BestHelse Nordstrand skal bli både et topp moderne medisinsk senter og treningssenter. Kjernevirksomheten er leger og behandlere med driftsavtale, dessuten rehabilitering av egne pasienter.

Del på Facebook

Åtte fastleger , en øyelege, fysikalskmedisiner, ortoped, indremedisiner og gynekolog er på plass. Klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeuter, manuellterapeut, kiropraktor, osteopat og psykolog likeså. Her kan man ta røntgen/MR og det skal utføres operasjoner.

Les også: Her kommer sushi, kaffe og butikker

Les også: Nimi Ekeberg legges ned

En drøm

– Vi blir «et lite sykehus» hvor tverrfaglighet settes i system, både for å øke vår kompetanse og for å gi pasientene best mulig kvalitet, sier medisinsk leder Ola Sand.

Han har jobbet som fastlege på Nordstrand i 26 år, er medisinsk ansvarlig for kvinnelandslaget i håndball og golflandslaget, dessuten er han en del av Olympiatoppen.

– I 15 år har jeg drømt om et slikt senter. Det er mye bedre å jobbe som lege når man kan henvise pasientene til de spesialistene man jobber sammen med, bedyrer han.

En pioner

Sand kaller BestHelse Nordstrand det første store lokalmedisinske senteret av sitt slag i Oslo.

– Et konsept jeg tror vil få ringvirkninger i andre bydeler og kommuner. Etterhvert håper vi å bli både legevakt og vaksinasjonssenter. En lungespesialist og en øre/nese/hals-lege står også på ønskelisten vår. Vi håper også å starte opp helse- og livsstilskurs, røper han.

Tren med fjordutsikt

Senteret, med rundt 50 ansatte, skal offisielt åpnes 15. august. 1.august innvies et gedigent treningssenter. To etasjer med det beste innen moderne treningsutstyr. Og fjordutsikt!

– Det blir fokus på trening og rehabilitering for de som behandles hos oss. For befolkningen generelt tilbyr vi medlemsskap og spennende opplegg for alle aldre, sier Sand.

Det er tre år siden 55-åringen begynte å sysle med tankene om «et lite sykehus» på Holtet.

–Nå er jeg ikke lenger spent, bare glad for at vi har fått det til, smiler han.

Mer informasjon om BestHelse Nordstrand finner du her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.