RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legg ned GBK!

Det er sannsynlig at Groruddalen ballklubb rykker ned i 3. divisjon. Da vil klubben ha en enda mindre misjon enn den etter min mening noen gang har hatt.

GBK har ingen hjemmearena og ingen tilhørighet i det konglomeratet av forskjellige lokalsamfunn og bydeler som samlet kalles Groruddalen. Bør Grei gi et konkurrerende lag spilletid på sin sterkt opptatte bane når de forskjellige Grei- lagene kiver om plass til trening og kamper? Skal GBK spille på f.eks. Kalbakken? Høybråten? Årvoll? Vestli?

GBK har ingen "rike onkler", og vil slett ikke få det i 3. divisjon.Det blir stadig flere klubber som satser hardt økonomisk på å rykke opp. Og skulle man lykkes med et opprykk, har jo Kåfjord i NFF ymtet frampå om å innføre profflisenser også i 2. divisjon.

GBK har ikke større publikum på sine hjemmekamper enn de andre klubbene i Groruddalen. Det er vel svært få patriotiske tilhengere nå, og de vil ikke bli flere i 3. divisjon.

Hvis målet fortsatt er å nå 1. divisjon, hvordan skal GBK da løse den enorme økningen i utgifter som kommer? Ingen baner i Groruddalen tilfredsstiller kravene til hjemmebane, de må spilles på f.eks. Bislett.

GBK vil i enda mindre grad bli en "mellomstasjon" for dalens talenter, de går nok heller til klubber som Vålerenga, Lyn og Skeid.

Selv om GBK har to markedsførere i toppklasse, er ikke det nok. Klubben har ingen basisvirksomhet i fotball for yngre og ikke for jenter. Det må også gi mangel på et stort korps av ledere og interesserte foreldre.

Innse at GBK har vært en boble som er sprukket. Legg ned klubben, og la lokallagene knive om å bli beste klubb i Groruddalen.Finn Arnesen

Grei-patriot gjennom 70 år

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere