RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legg på!

Nordstrands Blad advarer mot falske telefonintervjuere, som ringer og sier de stiller spørsmål på vegne av lokalavisen. Politiet ber publikum ikke svare på slike henvendelser.

Nordstrand: En nordstrandsdame i 80-årene fikk fredag 3. august oppringning av noen som sa de utførte en spørreundersøkelse på vegne av Nordstrands Blad. Hun fikk spørsmål om alt fra om hun var vaksinert mot livmorhalskreft, til om hun bodde alene og hvilket parti hun stemte på.

Jeg ble mistenksom da han begynte å spørre hvor gammel jeg var, om jeg bodde alene og hvor jeg bodde. Flere av spørsmålene var liksom ikke typiske for en lokalavis å stille, forteller kvinnen.Redaktør i Nordstrands Blad, Tore Bollingmo, forteller at lokalavisen ikke har hatt en spørreundersøkelse på gang denne sommeren.

Dessuten stiller vi selvsagt ikke spørsmål av privat karakter dersom vi skulle gjennomført en leserundersøkelse. Det er trist at noen misbruker avisens navn, særlig når tredjepart blir plaget av det, sier Bollingmo.

Ber om hjelp

Sjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, sier at dette er nok en måte for personer med uærlige hensikter å finne ut om folk er hjemme i sommer.

Ikke svar på slike spørsmål. Legg på!, er rådet hennes.

Smedsrud forteller at slike undersøkelser ikke foregår på den måten, så man skal ikke svare på spørsmål om personlige opplysninger til folk som ringer.

Det er svært vanskelig å få lov til å ha undersøkelser som går på privatlivet til folk. Ikke gi informasjon til fremmede om du skal på ferie, om du bor alene eller andre personlige opplysninger. Vær forsiktig med å slippe inn fremmede, hvis du ikke har en avtale. Du er ikke uhøflig selv om du ikke vil åpne for noen du ikke kjenner, sier hun.

Politisjefen vil gjerne ha melding om det er flere som har fått slike opprigninger.

Det er veldig fint hvis noen kan få notert ned hvilket nummer det ringes fra. Noen har jo display på telefonen, og det vil hjelpe oss med å finne frem til hvem som står bak disse telefonene, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere