*Nettavisen* Nyheter.

Legg saken død nå!

Rune Aale-Hansen, Mona Helene Grønlie og Remi Padoin nekter å delta i arbeidsgruppen som skal utrede den deltagende budsjetteringsmodellen. Foto: Anne Marie Huck

Opposisjonen i Bu går kraftig ut mot SV, Ap og Rødts arbeidsgruppe om deltagende budsjettering. Sløsing med bydelens ressurser, mener H,V og FrP som boikotter vedtaket.

ST. Hanshaugen: Vi har et folkevalgt demokrati i Norge, og det følger med et ansvar å være valgt på vegne av befolkningen, sier en irritert Rune Aale-Hansen (H).

Han er sammen med Venstre og Fremskrittspartiets representanter i bydelsutvalget, Mona Helene Grønlie og Remi Padoin, irritert over at BU- flertallet (Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet og Rødt) har gått inn for å nedsette en arbeidsgruppe som skal se på mulighetene for "deltagende budsjettering".

Prinsippet går i hovedsak ut på at bydelens beboere skal være mer involvert i bydelspolitikernes behandling av budsjettet, og kan komme med egne ønsker i kroner og ører for økonomiske prioriteringer av bydelsbudsjettet.

Samlet front

Stridigheten mellom de forskjellige politiske partiene i bydelsutvalget i St. Hanshaugen har vært tydelige i flere saker, noe Lokalavisen har belyst gjentatte ganger. Så tydelig at det er betenkelig, mener Rune Aale-Hansen

I hele den tiden jeg har sittet i BU har jeg aldri opplevd så dårlig tverrpolitisk samarbeid som i denne perioden, sier Aale-Hansen bestemt.

De mener at formålet med å nedsette en arbeidgruppe for et prosjekt som allerede er frarådet tidligere i bystyret, og som er hentet fra mindre demokratiske land med korrupsjon som en stor del av hverdagen (Brasil er foregangslandet for forsøket) blir helt feil, mener de tre representantene for de borgerlige partiene.

Vi er imot det som er formålet med å opprette denne gruppen, sier Remi Padoi, som sammen med de andre oppfordrer det sosialistiske BU-flertallet til en ting:

Legg saken død, sier de.

Boikott

De tre har mange ting å utsette på BU-flertallets styringsform, men er også helt klar i egne intensjoner i daken om deltagende budsjetterings-arbeidsgruppe.

Vi kommer til å boikotte denne arbeidsgruppa. Dette er rett og slett sløsing med bydelens knappe reeurser, sier Mona Helene Grønlie.

Sosialistisk modell

Deltagende budsjettering er en sosialistisk modell som ikke passer inn i et demokrati som Norge, sier Rune Aale-hansen.

Dette er symbolpolitikk, fortsetter Grønlie.

- Bydelen har i år 15 millioner kroner mindre å rutte med i denne perioden, og vi vil ikke at pengene skal sløses bort på utredninger som ikke kommer til å bli noe av, sier Remi Padoin.

De nevner Idioten som et eksempel på stadig nye utredninger fra BU-flertallets side i saker som allerede har vært oppe i bystyret og andre instanser.

Ikke demokratisk

Budsjett er det viktigste bydelsutvalgets politikere vedtar, sier Grønlie som ikke ønsker at beboere selv skal ha såpass mye innflytelse over selveste pengesekken.

Det kan jo fort bli svært udemokratisk når de fremmøtte på et folkemøte skal bestemme, sier Grønlie som mener at det fort vil være ressurssterke folk som kommer med krav, mens andre svakerestilte i samfunnet ikke taler sin egen sak sterkt nok.

Vil barnevernsbarn stille på slike åpne møter og ta opp behovet for bevilgninger til barnevern for eksempel, spør Rune Aale-Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.