Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legg til rette for skiløping fra Movann

 
 

I den senere tid har det vært en rekke nyhetsoppslag og leserinnlegg om parkering ved Movann i Maridalen. Beboerne i området reagerer forståelig nok på at parkering langs den smale veien inn til området har skapt vanskelig fremkommelighet og i noen tilfeller har forsinket livsviktig transport. På den annen side kunne lokalsamfunnet i området ved enkle grep lagt bedre til rette for at besøkende med bil kan finne parkeringsplasser som ikke hindrer ferdselen.

Skiløypene fra Movann er blant de mest snøsikre i hele Nordmarka. Dessverre har det i de seneste vintrene vært lange perioder med lite snø. Da har skogsbilveien fra Movann mot Tømte/Holmentjern i mange tilfeller vært den eneste skiløypa med akseptable forhold i mils omkrets. Alternativet for skientusiaster fra nord og øst i Oslo har derfor ikke vært å gå på ski fra Sognsvann og Linderudkollen, men derimot å kjøre milevis til Mylla og Romeriksåsen.

Jeg setter pris på at representanter for lokalbefolkningen på Sørbråten/Movann ønsker skiløpere velkommen til Movann med tog. For noen kan toget være en hensiktsmessig transportmåte til området, men for mange er bruk av tog lite aktuelt. I helgene går det tog annenhver time til og fra Movann. Bruk av toget krever derfor planlegging og god tid. Dersom det oppstår uforutsette hendelser i løpet av turen, risikerer du å måtte vente i timevis på neste tog. Jeg har selv opplevd å komme fem minutter for sent til toget. Jeg hadde da valget mellom å vente utendørs i to timer på neste tog eller å ta meg frem på stein- og holkeføre de ti kilometerne det er til Kjelsås. Ingen av alternativene kan anbefales Voksne mennesker kan kanskje håndtere den usikkerheten togtilbudet til Movann innebærer, men for barnefamilier er det uaktuelt.

Det er en trist utvikling dersom parkeringsforholdene ved Movann nå skal gjøres enda vanskeligere og derved i praksis avskjære mange fra å bruke de flotte skiløypene i området. Alternativet er at lokalsamfunnet og andre berørte parter som Sørbråten Vel, Bydel Nordre Aker, Jernbaneverket og Friluftsetaten i fellesskap ser på hva som kan gjøres for å legge bedre til rette for parkering ved Movann. På kort sikt har jeg følgende konkrete forslag:

Legge til rette for og merke flest mulig parkeringsplasser nordøst for stasjonsområdet ved Movann. Her er det i dag lagt ut steinsperringer som hinder parkering.

Oppheve parkeringsforbudet på de deler av Sørbråtveien og Movassbakken der veibredden er god nok til at det kan parkeres. Parkering langs deler av veien fordrer god brøyting og oppmerking slik at fremkommeligheten ikke hindres

Ta i bruk idrettsplassen ved Sørbråtveien/Rundmyrveien til parkering på de største utfartsdagene

Utgiftene knyttet til tilretteleggingen skissert over kan dekkes gjennom å kreve inn parkeringsavgift fra besøkende til områdetPå lengre sikt bør det bygges ut en større utfartsparkeringsplass i tilknytning til Movann stasjon. I tillegg bør ansvaret for adkomstveien overføres fra det private veilaget på Sørbråten til Oslo kommune. En slik utbygging fordrer omregulering og kompensasjon til berørte grunneiere og må derfor behandles på politisk nivå i Oslo kommune. Som medlem av bydelsutvalget i Nordre Aker for Høyre vil jeg ta initiativ til at bydelsutvalget fremmer forslag til hvordan Movann-området kan gjøres best mulig tilgjengelig for byens borgere.Tom-Espen Møller (H)

Medlem av Kultur- og oppvekstkomiteen

i Bydel Nordre Aker

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!