*Nettavisen* Nyheter.

Legger ned Bredtvet

Oslo bystyre har bestemt seg for å legge ned Bredtvet videre- gående skole. Elevene på skolen reagerer sterkt mot dette.

Bredtvet: Den tradisjonsrike skolen på Bredtvet skal legges ned. Det har over lengre tid vært diskutert og endelig avgjørelse ble tatt i bystyret forrige uke. Skolens elever liker ikke tanken om nedleggelsen.
- Vi er glad i skolen. Det er mange elever som er gått her og skolen ligger i Groruddalens hjerte, sier medlem i elevrådet Reym Husein.

Skuffet

Før valget ble skolen besøkt av representanter fra Arbeiderpartiet. Førstegangsvelgere ble lovet at de rød-grønne skal sørge for å bevare skolen. Noen få måneder etter valget har akkurat det motsatte skjedd.
- Det er ganske mange førstegangsvelgere som stemte på de rød-grønne på grunn av deres løfte om å la skolen leve videre. Det er et valgløftet som de ikke holdt, sier Husein.
Elevene mener at nedleggelse av skolen åpner for mer industri i området.
- Alle snakker om store planer for Groruddalen. Hvis de legger ned skolen, kommer det sikkert et kontorbygg eller industrilokaler i stedet. Vi synes det er mye bedre med skoler og barnehager i området.

Alternativer

En av grunnene til å legge ned skolen, er at Bredtvet skole har vært en ganske upopulær skole blant søkere. I fjor var det kun åtte ellever som søkte seg til Bredtvet. En slik rykte er ufortjent, mener elevrådet.
- Vi vet at skolen er upopulær. En av grunnene er at skolen er i dårlig teknisk stand. En investering i oppussing ville lønnet seg langt mer enn nedleggelse, sier Laavariya Gareshathasar.
Ryktet som upoppulær skole er helt ufortjent, mener elevrådet.
- Vi har et godt miljø her. Skolen har fått et stempel som det er vanskelig å komme vekk fra.
Elevene mener at oppussing ville ha bidratt til at skolen blir mer attraktiv.
- Bare se på Stovner videregående. Det er en skole som var kjempe upopulær. Da det ble innført full IKT- undervisning og skolen ble pusset opp, ble den umiddelbart en attraktiv skole.

Maktesløs

Elevene føler at nedleggelsen av skolen er en trist affære som de ikke kan gjøre noe med.
- Vi kan bare vise at vi er imot de planer, sier Reym Husein.
Elevrådet mener at de har vært forbigått i forkant av avgjørelsen om nedleggelse av skolen.
- Hadde vi fått mer info kunne vi som elever gjort mer for å slippe nedleggelsen. Vi vet at rektor og skolens ledelse har gjort det som er i deres makt for å bevare skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag