*Nettavisen* Nyheter.

Legger til rette for idrettsbarnehage

Rina Mariann Hansen (A) har fortsatt tro på idrettsbarnehage på Bislett. Arkivfoto: Anne Marie Huck

Bystyret vedtok forrige onsdag at man skal legge til rette for å jobbe for flere alternative barnehageløsninger. Forslaget kom fra Arbeiderpartiet og SV.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rina Mariann Hansen håper på idrettsbarnehage på Bislett stadion.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

ST. HANSHAUGEN: Lokalavisen skrev i vinter at Arbeiderpartiets Rina Mariann Hansen og partiet lokalt ønsker idrettsbarnehage på Bislett stadion. Hansen mente at man for å få bukt med den lange barnehagekøen trenger kreative løsninger, og hadde selv fått med seg hvordan den nyåpnete idrettsbarnehagen på Ekeberg fungerte. Her drifter man barnehage basert på å få barn ut i fysisk aktivitet i forbindelse med nærliggende idrettsanlegg. Styrer Beathe Amdahl Skorpen sa seg villig til også å drifte en eventuell idrettsbarnehage på Bislett. Bydelsutvalget vedtok på grunnlag av Arbeiderpartiets forslag at administrasjonen skulle se videre på denne saken, men bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen forteller at status i saken ennå ikke er klar.

Vanskelig

Når jeg ser hvor utrolig vanskelig det er å få tilgang til Bislett stadion, så er det ikke lett å tenke seg at vi får lov til å ha en idrettsbarnehage her, sier Aale-Hansen. Bydelsutvalgslederen refererer til alle problemene med å få tillatelse til at bydelens ungdommer kan innta gresset en dag i året, under Ungdomslekene, og Kultur- og Idrettsetatens motvillighet mot den amerikanske fotballklubben Oslo Vikings ønsker om å spille på stadion. Bydelsutvalgslederen forteller at man jobber heller mer målrettet med å få i gang andre barnehageprosjekter.

Positiv

Jeg har vært på Ekeberg og sett hvordan idrettsbarnehagen der fungerer, sier Rina Mariann Hansen, som fortsatt har troen på prosjektet. Hun mener at vedtaket som nå ble fattet i bystyret kan være med på å få fortgang i det hele.

Nå ble det vedtatt at man skal gå igjennom alle kommunens idrettsanlegg med tanke på at man kan etablere barnehage i forbindelse med disse, sier Hansen. Hun satser på at Bislett stadion vil bli prioritert i en slik situasjon, og kaster ballen over til barnehagebyråden i denne omgang.

Nå som vi også har vedtatt hvordan Bislettgata skal ligge, er det lettere på tenke på hvor en eventuell idrettsbarnehage kan være på stadion, sier Hansen. Nå er også arbeidet startet med å lage en egen utdanning på Idrettshøgskolen som skal ta for seg barnehagedrift innenfor idrettsbarnehagefeltet, og dermed kan det også bli naturlig å bruke Bislett som utgangspunkt, mener Hansen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag