RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sven Marius Gjeruldsen (nr. 2 f.v.) krever fortgang i saken om Røa Trivselsbad. Vi trenger et bad for alle, sier han.
Sven Marius Gjeruldsen (nr. 2 f.v.) krever fortgang i saken om Røa Trivselsbad. Vi trenger et bad for alle, sier han.

Lei av å vente på bad

Politikerne begynner å få nok av venting. Nå krever de fortgang i arbeidet med Røa Trivselsbad. Vi kan ikke vente 30 år til, sier Christian Holmesland (Frp).

RØA: Etter flere tiår med venting begynner tålmodigheten til politikerne i Bydel Vestre Aker å bli tynnslitt. Torsdag vedtok utvalget å sende en skarp beskjed til byrådet. Beskjeden er krystallklar: Det må bli fortgang i arbeidet med etableringen av Røa Trivselsbad. Samtidig uttrykker bydelsutvalget undring til at det utredes et konkurrerende forslag til badeanlegg i Ullern. Dette til tross for at Røa har en fiks ferdig tomt til disposisjon.

Nestleder i bydelsutvalget, Christian Holmesland (Frp) er rett og slett oppgitt.
Dette er blitt trenert lenge nok. Nå må vi få denne saken tilbake på kartet. Vi kan ikke vente lenger. Ellers tar det 30 år til. Det må ikke skje, sukker han oppgitt fra talerstolen.

Sven Marius Gjeruldsen (H) er skremt over at det går så sakte.

Jeg håper vårt vedtak vil få fortgang i saken. Vi har et stort udekket behov for et bad, og som er tilrettelagt for alle.

Vil ha offentlig bad

SVs Ellen Lerberg vil ha bad like mye som Høyre og Frp. Men hun mener det er et rent offentlig ansvar å sørge for at innbyggerne har god tilgang til et bad.
Hun er skeptisk til det hun hevder er forlovelse med ett firma.

Et offentlig bad vil være mer forutsigbart når det gjelder tilgjengelighet og drift, enn et som er basert på privat inntjening.

Lerberg trekker også fram at andre tomtealternativer må vurderes. Hun mener Høyres argument for at Røa Trivselsbad vare en av forutsetning for fortetting på Røa, nå faller på steingrunn.

Fortettingen betyr selvsagt at flere har behov for offentlig bad. Men ikke for enhver pris. Og slett ikke til én krone, sier Lerberg og viser til Høyres Bård Folke Fredriksens utspill i forbindelse med Vålerengas kjøp av tomt til fotballstadion.

For ham var det helt uaktuelt å selge for en symbolsk pris.

Private må inn

BU-leder Elin Horn Galtung mener det beste hadde vært om Oslo kommune hadde bygget og drevet badet.

Men de er ikke interessert. De tror vi klarer oss selv her oppe. Det offentlige har ikke tatt ansvar. Derfor må private inn. Forskjellen på oss, og saken med Vålerenga er at badet skal være for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere