RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei av å vente på hall


I fjellet under Stensparken er det i dag parkering. Her vil Rune Aale-Hansen (H) se på muligheten for å bygge flerbrukshall.
I fjellet under Stensparken er det i dag parkering. Her vil Rune Aale-Hansen (H) se på muligheten for å bygge flerbrukshall.
Høyres Rune Aale-Hansen foreslo for syv år siden å bygge en flerbrukshall. Fortsatt venter han på bydelens eneste idrettshall.

Fagerborg: Under budsjettmøtet før jul ble det fattet et enstemmig vedtak om flerbrukshall i bydel St. Hanshaugen.

Utgangspunktet for vedtaket, og engasjementet er enkelt. Bydelen har ingen idrettshall til disposisjon for beboerne, sier Aale-Hansen.

Flere forslag

Lokalpolitikeren har vært engasjert i denne saken i årevis. Han er lei av å vente og mener nå så mange som mulig må være med å løfte denne saken frem og passe på at det blir en prioritert sak

Jeg har vært i kontakt med Oslo idrettskrets og lokalt har jeg utfordret idrettens samarbeidsutvalg. Alle er enig om at det viktigste er at vi får en hall. Parallelt går diskusjonen om lokalisering og mange, inkludert meg selv, forholder seg til reguleringsvedtaket om lokalisering under Maratonplassen ved Bislett stadion. Likevel ser jeg problemer med denne løsningen på grunn av kostnadene ved en så stor operasjon. Jeg frykter det vil trekke langt ut i tid, sier Aale-Hansen.

Han mener derfor man nå må begynne med blanke ark og se på forskjellige forslag, og nevner alternativer som Marienlyst, Stensparken og St. Hanshaugen.

Sparke i gang debatt

Rune Aale-Hansen har tidligere foreslått å bygge flerbrukshall i fjellet under Stensparken. Forslaget ble seriøst behandlet, men ble den gangen forkastet på grunn av kostnadene.

Det er syv år siden jeg foreslo å se på fjellhallmulighetene. Den gangen ble det for dyrt, men nå må vi se grundigere på mulighetene og få sparket i gang en skikkelig debatt rundt dette. Her er det absolutt muligheter for et kommunalt og privat samarbeid også, sier han.

Høyrepolitikeren er dessuten opptatt av at hallprosjektet ved Bislett ikke skal legge en sperre for gjenåpningen av Bislettgata.

Uansett, hall eller ikke, skal Bislettgata snarlig gjennomføres. Jeg håper på så mange støttespillere som mulig også i den saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere