*Nettavisen* Nyheter.

Lei av å vente på Holtet

Kjøreordning og rutetider for Ljabrutrikken skaper sinne og frustrasjon hos brukerne og de ansatte i Oslo Sporveier AS.

HOLTET: Det er stadig forsinkelser for trikk 19 som går mellom Majorstua og Ljabru. I desember måned var det ekstra ille. Da ble vi stående på Holtet å vente i 20 til 30 minutter.
Det er veldig irriterende at trikk 18 bare går til Holtet i rushtiden, sier Vigdis Ekaas. Ekaas bruker trikken hver dag og forteller om overfylte 19-trikker til Ljabru og mange sinte mennesker. Kaja Svendsen (14) og Tuva Dahlheim (14) bruker også trikken flittig. De bor begge to på Sæter og liker ikke at de må bytte trikk på Holtet.
Det er ikke en god løsning slik det fungerer nå. Da er det bedre slik rutetidene var før, og at begge trikkene gikk til endestasjonen Ljabru. De nye rutetidene viser at trikken skal gå hvert tiende minutt fra Holtet, men det gjør den ikke, sier jentene.

Veiarbeid i Oslogate

Det ble en del forsinkelser for Ljabru-trikken før jul. Årsaken til det var anleggsarbeid i Oslogate. Planen var at anleggsarbeidet skulle være ferdig en god stund før jul, men arbeidet ble forsinket. Det skapte store problemer for trikk 18 og 19, til og fra Holtet og Ljabru, sier Cato Asperud, informasjonssjef i Oslo Sporvognsdrift AS.
Han forteller at Oslo Sporveier ikke har flere trikker til å sette inn i trafikken.
Hvorfor går ikke trikk 18 helt til Ljabru når trikk 19 er forsinket?
Det kan vi ikke gjøre, fordi det vil skape forsinkelser for trikk 18. Da vil vi få to ruter med forsinkelser istedet for en rute, sier Asperud.
I oktober i fjor endret Oslo Sporveier AS rutetidene for alle trikkene i Oslo. Hyppigere avganger i sentrum med 5 minutters intervaller, og 10 minutters avganger utenfor sentrum. Oslo Sporveier AS arbeider med en analyse av den nye ordningen som skal offentliggjøres i slutten av januar.
Når vi har analysen klar, vil vi vurdere om det skal endres kjøreordning for 18-trikken mellom Holtet og Ljabru, sier Asperud.
I slutten av november ble det fattet et politisk vedtak om å sette opp en rushtidsbom i Oslogate. Bommen skal være på plass til våren, som vil redusere forsinkelser og trafikk-kø for Ljabrutrikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag