RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei av dårlig måking?


På FiksGataMi.no kan du rapportere om lokale problemer i gata di, som for eksempel manglende måking, forsøpling, hull i veien eller liknende.
På FiksGataMi.no kan du rapportere om lokale problemer i gata di, som for eksempel manglende måking, forsøpling, hull i veien eller liknende. Foto: ARKIVFOTO
Foreningen NUUG lanserte nylig FiksGataMi som er en tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter.

GAMLE OSLO: Ved å gå inn på nettstedet www.fiksgatami.no kan du nå rapportere problemer i nettopp gata di. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde.

– Hvem som helst kan melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig etat som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for «FiksGataMi».

LES OGSÅ: Følg med på skilt hvis du vil unngå bot

– «FiksGataMi» sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet, fortsetter han.

SNØKAOS GJØR FOLK SINTE OG REDDE: – Vi venter bare på en ulykke

Fra England

Prosjektet er basert på fri programvare og teknologien er utviklet i samarbeid med det engelske prosjektet «FixMyStreet».

– «FiksGataMi» er en tjeneste som dekker alle norske kommuner, noe som skiller den fra lignende tjenester som er lansert tidligere, sier fungerende direktør i Friprogsenteret Christer Gundersen.

LES OGSÅ: Russisk rullett på isen i Oslos gater

Nytt konsept

– Noen kommuner har gjort lignende prosjekter tidligere men da begrenset til det området deres kommune dekker. FiksGataMi gjør det også mulig for brukerne selv å melde fra når problemer er løst. Dette er helt nytt og er på mange måter som å flytte litt av saksbehandlingen ut til innbyggerne, poengterer Gundersen.

– FixMyStreet i England mottar rundt 2000 meldinger per uke, sier hun.

E-borgertjeneste

– Fiksgatami.no er et godt eksempel på hva som gjør fri programvare gjort riktig, så uslåelig bra. Tjenesten ble utviklet utrolig raskt. Det tok bare en måned å skape hva som i effekt er en fullt utviklet uoffisiell nasjonal eborger-tjeneste, på nivå med de beste i klassen, sier Tom Steinberg, direktør av mySociety.

Tjenesten er utviklet av NUUG med støtte fra Friprogsenteret og Departementene Servicesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere