*Nettavisen* Nyheter.

Lei av kabelspagetti

Asle Rein Henriksen mener det bør komme retningslinjer som legger til rette for at flere kabler legges i bakken.

Asle Rein Henriksen synes et økende antall kabler på Nordstrand er lite vakkert. Nå etterlyser han bedre samkjøring for å få kablene i bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne lyktestolpen står like ved Nordstrand skole. Naboer opplyser om at situasjonen er like ille og verre flere steder i bydelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Henriksen håper politikere vil sette inn tiltak som gjør at ulike selskaper kan samarbeide om å legge kabler i bakken. Her graves det i Nordstrandveien for Telenor fibernett.

NORDSTRAND: Lyktestolper som er overlesset med kabler er et vanlig syn på Nordstrand. Asle Rein Henriksen mener politikerne nå må på banen for å få bukt med problemet.

Enkelte steder ser det riktig ille ut, sier Henriksen som mener at problemet kan løses hvis kommunen legger til rette for bedre samarbeid mellom ulike bedrifter som Get, Vikenfiber, Hafslund og Telenor.

LES OGSÅ: Ønsker ikke luftkabler

Hvis et selskap likevel skal grave ned kabler, burde dette samkjøres slike at andre selskaper kan legge kabler i samme grøft. Jeg skjønner at det sikkert er billigere å henge kabler i luften, men det er jo ikke en god løsning, sier Henriksen.

Mangler helhetsplan

Henriksen bestemte seg for å selv påkoste en grøft i hagen da han bestilte en kabel fra Viken fibernett.

Det er det mange på Nordstrand som har gjort, forteller han.

Like etterpå startet gravearbeider for Telenor i Nordstrandveien like ved Henriksens bolig.

Dobbeltarbeid, mener han.

Jeg tenker at det må være noe feil i kommunikasjonen mellom de ulike institusjonene. Hvis man først graver en grøft så burde flere selskaper kunne gå sammen om kostnadene og legge flere kabler i bakken, sier Henriksen og legger til:

Så lenge jeg kan huske har man gravd i Oslos gater uten at det har vært en overordnet plan eller samkjøring.

Kontaktet etaten

Etter en telefon til etaten for miljø- og samferdsel fikk Asle Henriksen beskjed om at det eksisterer en database med oversikt over alle landets graveprosjekter.

Hvis selskapene benyttet dette redskapet kunne man kanskje få til et bedre samarbeid, lurer Henriksen.

Regional informasjonssjef i Telenor, Knut Sollid, forteller at det et fiberanlegg som legges ned i grøft på Nordstrand.

Det finnes retningslinjer som går på fellesløsninger av denne typen infrastruktur. Alle må melde inn til kommunen om slike arbeider. Og det er i kommunens interesse, og også kommunens ansvar, å søke å få koordinert dette så man slipper unna med minst mulig graving, sier Sollid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag