RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heikki Knutsen er sjef ved Røa bibliotek. Her i avdelingen for tidsskrifter og aviser, stjeles det titt og ofte. Knutsen vil ha en slutt på det. foto: alexander synstad
Heikki Knutsen er sjef ved Røa bibliotek. Her i avdelingen for tidsskrifter og aviser, stjeles det titt og ofte. Knutsen vil ha en slutt på det. foto: alexander synstad

Lei av stjeling

Er du en av dem som stjeler Illustrert Vitenskap fra Røa bibliotek? Bibliotek-sjef Heikki Knutsen synes du skal slutte med det. Biblioteket bruker nærmere 60.000 kroner i året på tidsskrifter og aviser.

RØA: En av bibliotekets mest ivrige brukere kommer med et stort hjertesukk overfor Ullern Avis Akersposten. Hun er svært glad i bibliotekets tilbud av tidsskrifter og aviser.

Men flere av tidsskriftene forsvinner stadig. Og noen klipper i avisene. Dette er dårlig gjort mot oss andre. Nå må det bli slutt på dette tullet, sier hun.

Stjeler Illustrert Vitenskap

Biblioteksjef Heikki Knutsen er enig med henne og bekrefter at tilliten tøyes for langt. Etter at Røa bibliotek ble pusset og nyåpnet, ble det satset mye på et godt tilbud med tidsskrifter og aviser.

Salen for tidsskrifter og aviser åpnes tidligere enn resten av biblioteket slik at folk kan lese ferske aviser om morgenen. Og da er det ubemannet. Men da stjeles det og klippes det.

På stjeletoppen ligger Illustert Vitenskap, Motor og Obos-bladet. Og det koster penger.

Før lå alt bak skranken. Du må be om å få låne en avis eller et magasin. Vi ønsker at det skal være åpent for alle. Det er jo et populært tilbud. Men bare noen uker etter åpningen så vi at magasiner forsvant. I begynnelsen ble VG og Dagbladet stjålet. Så utviklet det seg til at magasiner forsvant. Jeg må si jeg synes det er ganske så smålig. Dette skal være et tilbud for alle, sukker Knutsen.

Han tror ikke det er spesielle personer som tar seg til rette.

Dessverre så tror jeg det er helt vanlige mennesker som gjør dette. Og de tror antakelig er helt greit å gjøre det. Men det er det ikke.

Kostbart

Biblioteket får ingen tidsskrifter eller aviser gratis. Nærmere 60.000 kroner i året brukes det på dette tilbudet.

Dersom folk fortsetter å stjeler og ødelegge aviser, kan tilbudet bli lagt ned.

Vi skal se det an en stund. Dersom det fortsetter kan vi bli nødt til å legge tidsskriftene og avisene bak skranken igjen. Det er jo ikke noe vi har lyst til å gjøre, men det kan hende vi ikke får noe valg. Ved å få litt blest om dette, håper jeg folk tenker seg om en gang til før de stjeler noe. Dette er mitt og ditt bibliotek som drives av mine og dine penger. Tenk litt på det, sier Knutsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere