Gå til sidens hovedinnhold

Leieprisene stiger mest i Nydalen

Kvadratmeterprisen har blitt 34 prosent dyrere i Nydalen i løpet av de siste to årene. - Dette er ikke en statistikk vi kjenner oss igjen i, sier Owe Tunby i Avantor.

NYDALEN: Nydalen var det området i Oslo hvor leieprisene steg mest fra 2. halvår 2007 til 2. halvår i år, melder neNyheter.no.

De viser til Eiendomshuset Malling & Cos seneste månedsrapport. Kilden for oversikten er Eiendomsverdi Næring.

Veksten i Nydalen har vært fra 1.243 kroner per kvadratmeter til 1.665 kroner per kvadratmeter, men nettstedet påpeker også at Nydalen lå svært lavt i absolutte priser for to år siden.

Kan gjenspeile et annet marked

- Som en følge av at prisene som det referes til tar utgangspunkt i når selve leieforholdet begynner, er det stor sannsynnlighet for at de leieprisene som synliggjøres i denne statistikken er forankret i leieavtaler som er inngått for seks til tolv måneder siden. Kontraktene har vært inngått i et helt annet marked, sier salgsdirektør i Avantor, Owe Tunby, til Nordreakerbudstikke.no.

- Statistikken reflekterer således ikke situasjonen i dagens marked, men gjengir selvsagt reelle tall noe tilbake i tid. Det er viktig å understreke at også Nydalen har opplevd hyggelig leieprisvekst de senere år og at prisfallet i Nydalen er meget moderat i forhold til andre områder i Oslo.

Tunby understreker at prisene i Nydalen fortsatt er rimelig moderate, særlig sammenlignet med områder som Bjørvika og Aker Brygge, men at det relativt store innslaget av nybygg i Nydalen kan bidra til at prisene beveges oppover i Nydalen.

Populært område

Utleieledigheten i området er fortsatt rimelig lav. Kun 1,4 prosent av arealene Avantor forvalter står ledig.

- Prisnedgangen er også veldig moderat, og dette viser jo at Nydalen er et populært område, sier Tunby, som blant annet trekker frem enkel tilgjengelighet til sentrum, sikkerhet og trivsel som årsaker til områdets gryende popularitet.

- Vi kommer bedre ut markedsmessig enn områder vi tidligere har sammenlignet oss med, som for eksempel Helsfyr, Lysaker og Økern, men allikevel er vi en del av markedet, og vi kjenner oss derfor ikke igjen i den statistikken, sier han.

Leieprisene i Oslo ytre vest og Oslo vest stiger også, med henholdsvis 16,6 og 16 prosent. Indre by er derimot det eneste området med nedgang av viss betydning. Her sank leieprisene med syv prosent til 1.264 kroner ved utgangen av juni i år.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot