RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leieprisene til himmels i Groruddalen

Leieprisene på boliger i Oslo setter nye rekorder i Groruddalen. Du må betale mye i leie for små leiligheter, viser ferske tall.

OSLO: Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2011 viser at det nå i snitt koster 8 151 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på hele 14,2 prosent fra måneden tidligere.

Aldri har snittleien for en ett-roms leilighet i Oslo vært høyere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 20,6 prosent. Dog var februar og mars 2010 måneder med noe lavere aktivitet på leiemarkedet, skriver Utleiemegleren i en pressemelding.

Nesten 10.000 kroner

I snitt kostet det 9 939 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar. dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 061 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,3 prosent.

– Følger boligprisen

– Vi fortsetter å se stigende utleiepriser. Leiemarkedet følger etter de økende boligprisene. Nå ser vi først at dette gjelder 1-roms leilighetene, men vi venter at dette også vil skje for 2- og 3-roms leiligheten nærmere sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Skeptiske til å kjøpe

Han legger til at mange nå er skeptiske til kjøpe seg en bolig, nå som boligprisene stiger så sterkt. Dermed leier de seg en bolig.

– Da oppstår det en situasjon hvor det blir flere leietakere, dette kombinert med et lavt utbud av utleieboliger, gjør at vi ser prisrekorder på utleiemarkedet, sier Skogheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere