RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leiepriser på stedet hvil


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Etter en langvaring oppgang er prisen på leieboliger i ferd med å stabilisere seg. Prisene økte ikke fra september til oktober, viser statistikk fra Utleiemegleren.

OSLO: Det er første gang på lenge vi ikke ser en økning i leieprisene fra én måned til den neste, sier Magnus Wennberg i Utleiemegleren, som forvalter over 5000 utleieboliger og er Norges største i sin bransje, til Newswire.

I Oslo kostet en ettroms leilighet i oktober i gjennomsnitt 6845 kroner i måneden, en toroms 9380 og en treroms 13 377. Det er omtrent det samme som måneden før.

Utleiemegleren får melding om samme tendens til stabile priser fra sine kontorer i Stavanger, Trondheim og på Romerike.

Nær dobling

Årsaken til at prisene ikke stiger, er at tilbudet er mye høyere enn etterspørselen. På ett år er det blitt nesten dobbelt så mange boliger til leie her i landet. Nå gir det seg utslag i prisene, sier Wennberg.

Og strømmen av nye utleieboliger ser ut til å fortsette.

Flere ganger daglig får vi henvendelser fra boligeiere som ikke får solgt. Mange velger å leie ut i to-tre år før de selger, selv om de ikke vet om de får en høyere pris da, sier han

Det store utbudet gjør at det ikke er stort press på visningene lenger.

Leiere vil kjøpe

Vi registrerer også at folk som normalt ville vært i markedet for å leie en bolig, sitter på gjerdet. De ser at boligprisene er på vei nedover og håper kanskje på en gyllen sjanse til å kjøpe seg en rimelig bolig, istedenfor å leie.

Han er usikker på hvilken vei leieprisene vil gå fremover.

Hvis finanskrisen utvikler seg mindre alvorlig enn mange frykter, og folk ikke mister jobbene sine, har jeg tro på stabile priser fremover. På nyåret er det erfaringsmessig en økning av nye leietagere, og da kan prisene stige igjen. Men dette er det vanskelig spå om, sier Magnus Wennberg i Utleiemegleren.

Det siste året har leieprisene i Oslo steget bratt. En treroms leilighet koster i dag tre tusen kroner mer i måneden enn i juli i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere