RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leigh fikk sving på "oksene"

Skeid imponerte ikke i cupkampen mot 3. divisjonsklubben Skjetten på søndag. Da kantspilleren Dawda Leigh kom inn tjue minutter før slutt løsnet det endelig for Torshov-laget.

SKJETTEN: Jeg følte meg veldig pigg i dag, og jeg er godt fornøyd med innhoppet. Anders (Jacobsen) sa at jeg skulle ta ansvar, sier 20-åringen stolt til Østkantavisa etter kampen.
Dawda Leigh fra Ellingsrud tok saken nærmest i egne hender da det buttet imot for Skeid. Og han var god. Ekstremt god.
Hurtigtoget vant dueller, torde å utfordre, og han ofret alt mot de robuste motstanderne fra Romerike. På gjestenes høyrekant briljerte han med sitt unorske rykk, og sidebackene til Skjetten hadde ingen mulighet til å følge kraftpluggen fra Skeid. Unggutten har ikke fått mye spilletid av Skeid-trener Anders Jacobsen i år, men mot Skjetten beviste han at han vil være mer enn bare en joker.
Jeg håper selvfølgelig på mer spilletid, men konkurransen er tøff. Det blir viktig for meg å jobbe hardt framover. Jeg må også bevise at jeg er god nok, sier Leigh ydmykt.

Leigh og Grina

Skeid jaget en utlikning i 80 minutter, men de slet mot hjemmelagets meget gode forsvarsfirer. Fem minutter før fulltid løsnet det endelig for gjestene. Dawda Leigh tok sats inne i feltet og headet det følsomme legget til Kjell André Thu kontant i nota fra seks meter. Søndagens nettkjenning var 20-åringens fjerde i Skeid-drakta.
Skeid, med nevnte Dawda Leigh i spissen, forsatte å kjøre på mot Skjetten-målet helt på tampen av kampen. I det 90. minutt falt avgjørelsen, og det var fortjent. Kaptein Espen Grina fikk en tå på ballen foran Skjettens keeper Espen Breang, etter et langt innkast av Ulrik Arneberg. Ballen trillet over streken og Skeid er med det klare for 2. runde i cupen. Matchvinneren var lettet etter kampen, men han var absolutt ikke fornøyd med lagets opptreden.
I dag gikk det altfor seint. Vi datt ned på deres nivå, og i tillegg var vi altfor sløve i duellene, sier Espen Grina.
Hvorfor brukte dere en hel omgang på å slå langt mot Skjetten?
Vi var ikke så heldig med de taktiske grepene våre. Meningen var å slå over forsvarsfireren, men det fungerte ikke. Stopperparet til Skjetten var også veldig bra, og de snappet opp det meste.

Jacobsen-skryt

Første omgang var preget av planløst spill fra Skeid sin side. De pumpet ballen langt mot Skjettens heltente forsvarsfirer. Hjemmelaget sjokkåpnet, og scoret etter bare fem minutters spill. Etter dette dominerte Skeid banespillet, men de hadde ingen god rytme i det offensive spillet.
I 2. omgang ble det noe bedre, men det måtte en Dawda Leigh til for å få hull på byllen. Og Skeid-treneren var selvsagt godt fornøyd med å se han gnistre til på høyrekanten.
Dawda (Leigh) har masse ferdigheter. Uansett spillesystem så trenger man spillere som kan utfordre og lykkes i 1-mot-1. Jeg er veldig fornøyd med innhoppet hans, og han avgjør kampen, forteller Anders Jacobsen.
Hvordan oppsummerer du dette oppgjøret?
Vi presser i 85 minutter, men presisjonen i pasningsspillet er altfor dårlig. Vi er videre og det er det viktigste. Det skaper både glede og selvtillit, sier han til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere