*Nettavisen* Nyheter.

Leilighet solgt før visning

NYLÆNDE 13: En leilighet i tredje etasje i denne blokka ble solgt før visning og gikk 200.000 over takst. begge FOTO:JOHN LØVÅS Foto: FOTO:JOHN LØVÅS

Leiligheter går for mer enn 40.000 kroner per kvadrat og megler tror det høye prisnivået vil holde seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

RADARVEIEN 9: En 62 kvadratmeter stort oppussingsobjekt i denne blokken ble solgt for 380.000 over takst.

Klikk på bildet for å forstørre.

MEGLER: Geir Zetterstrøm

LAMBERTSETER: En 56 kvadratmeter stor leilighet i Nylænde 13 ble nylig solgt for 2.150.000 kroner, før visning.– Det skulle vært visning på leiligheten på søndag, men så var det en som tok kontakt og ba om en privatvisning. Kjøper kom med et bud og selger kom med et motbud som kjøper aksepterte. Vi tok en vurdering og mente vi ikke ville oppnå høyere pris ved å gjennomføre visning. Det var ikke noe mer å vente på, sier Geir H. Zetterstrøm i Eiendomsmegler 1.

41.071 kroner m²

Leiligheten har i tillegg 149.000 kroner i fellesgjeld og gikk 200.000 kroner over takst. Totalt gir dette en kvadratmeterpris på 41.071 kroner.

– Er det lov å selge før visning?

– Formidlingsforbudet gjelder for megler som ikke kan formidle bud som står kortere enn til klokken 12 dagen etter siste visning. Det er ingen ting i veien for å akseptere et bud før fristen utløpet. Dersom budet blir levert direkte til selger har man ingen formelle frister. I dette tilfellet ble det også gitt et motbud som interessenten akseptere, sier Zetterstrøm.

Det er forkjøpsrett på leiligheten og denne avklares parallelt med frist tirsdag 22. november.

– Det er en spent kjøper som venter på avklaringen, sier megleren.

Les alt om dyre kjøp, gode salg, nye prosjekter og mer på boligsiden www.dittoslo.no/bolig-i-oslo

Helt rått

Zetterstrøm forteller om gode tider for dem som skal selge bolig på Lambertseter om dagen.

Nylig solgte han et oppussingsobjekt på 62 kvadratmeter i Radarveien 9. Leiligheten gikk for 2.330.000 kroner, 380.000 over takst. Dette gir en kvadratmeterpris på 40.320 kroner, inkludert fellesgjelden.

– Badet ble tatt for noen år siden, men ellers må man gjøre alt, rive kjøkken og gulv, sier Zetterstrøm.

– I høst har Lambertseter vært helt rått. Det er langt flere som vil ha leilighet her enn det som er for salg og november ser ut til å bli den beste salgsmåneden i forhold til priser og omsetning, sier megleren.

– Markedet holder seg

Geir Zetterstrøm mener de neste ukene også vil være gode.

– Hvis det er noen som skal selge vil jeg råde dem til å gjøre det nå i slutten av november eller begynnelsen av desember, sier han.

Men megleren tror ikke det kommer noen bråstopp på prisene på Lambertseter og tror eventyret vil fortsette også til neste år.

– Jeg tror Lambertseter vil holde seg ut fra mengden interessenter og antall boliger som er til salgs. Det er et kraftig signal om at markedet ikke er mettet, det er mange som vil kjøpesterke interessenter for tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.