*Nettavisen* Nyheter.

Leiligheter i øst øker mest

Prisene på boliger i Groruddalens drabantbyer øker nå raskere enn på leiligheter i sentrum. Prisene øker mest i Bjerke bydel.

Bjerke hadde en prisvekst på 21,3 prosent fra mars i fjor til mars i år. Gjennomsnittet for Oslo var 18,2 prosent. Også i Stovner og Søndre Nordstrand var prisveksten større enn i de fleste bydelen i sentrum.
For mange er det nå rett og slett blitt for dyrt å bo sentralt, sier spesialrådgiver Paul Håvard Kvangraven i Utviklings- og kompetanseetaten til Oslo-speilet.

Fortsatt billigere

Statistikken gjelder kun brukte leiligheter og det er klart at blokkene på Bjerke er blitt svært populære.
Nå begynner prisene i indre by å bli så høye at mange må søke alternative muligheter. Det har bidratt til at det blir fortgang i budrundene blant annet i bydelene Bjerke, Stovner og Søndre Nordstrand, som nå kommer etter i boligprisutviklingen, sier Kvangraven.
Gamle Oslo er en gjenganger på listen over bydeler med høy prisvekst og inntar annenplassen. Fortsatt er det billigere å bo i drabantbyene på Oslos østkant enn i sentrum, men fortsetter tendensen fra i fjor, blir forskjellen langt mindre.
Men det er mest bemerkelsesverdig at de vestlige bydelene ligger etter bygjennomsnittet, når det gjelder veskt i boligprisene, sier Kvangraven.
Nye undersøkelser tyder på at prisene på landsbasis nå er i ferd med å flate ut. Boligprisene falt faktisk med 0,1 prosent i mai, men korrigert for sesongvariasjoner steg prisen ifølge dn.no med 0,5 prosent. Tallene er utarbeidet av Econ og viser gjennomsnittlige priser på boliger formidlet på Finn.no i mai måned.

Veksten roer seg

Et stort flertall av oss tror likevel at boligprisene vil stige der de bor. Ifølge dn.no mener hele 75 prosent at prisene vil være høyere om ett år enn de er i dag. Dette kommer fram i en undersøkelse gjort av Opinion for Eiendomsmegler 1. Det er likelev kun syv prosent som tror prisene skal mye opp det neste året. Seks av ti mener prisene vil stige litt.
Folk tar inn over seg at det har vært en kraftig prisvekst over tid, og skjønner at ingen vokser til himmels, sier direktør Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 Oslo og Akershus til dn.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.