RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leirfossen gjenåpnes


Du kan nyte Leirfossens fall igjen. Åpninga skjer 27. april.
Du kan nyte Leirfossens fall igjen. Åpninga skjer 27. april. Foto: FOTO: Oslo kommune
Den 15-16 meter høye Leirfossen i Alnaelva vil bli offisielt åpnet onsdag 27. april klokken 11.

GRORUD: Leirfossen i Alnaelva ligger like ved Hølaløkka vannpark, og er med sine 15-16 meters høye fall, en av Oslos flotteste fosser.

Vannparken har vært en populær møteplass for barn, turgåere og andre lokale arrangementer siden åpningen i 2004, og nå håpes det at fossen blir en attraksjon.

– Leirfossen vil være en lokal attraksjon, godt synlig og fremstå som en del av vannparrken på Hølaløkka, sier Per Kristiansen, konstituert direktør i Vann- og avløpsetaten.

Storfint besøk

Til nå har fossen vært gjemt bak en stor betongkloss, men den er revet. Du kan dermed nyte synet av et fossefall ned i en kunstig oppdemmet dam på bunnen.

På åpningen kommer miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, byrådsleder Stian Berger Røsland, byråd Bård Folke Fredriksen og konstituert direktør i Vann- og avløpsetaten Per Kristiansen.

Del av satsinga

Gjenåpninga av Leirfossen er en del av Groruddalssatsingen, og arrangementet er åpent for alle. Møt opp klokken 11.00 onsdag 27. april. Etter åpninga vil det bli en vandring videre til Kalbakken bro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere