RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leit for idretten

På årsmøtet i bandyforbundet, seksjon innebandy, i juni i år ble det vedtatt at det fra og med neste sesong skal opprettes en landsdekkende eliteserie for kvinner.
Under årsmøtet var det et flertall av klubbene som gikk inn for opprettelse av en landsdekkende eliteserie, men det kan virke som klubbene ikke vet hva de stemte for. Derfor burde forbundet gått inn og redegjort for konsekvensene og satt en stopper for det som i år blir en slags mellomsesong for lagene i andredivisjon som i år kun har æren å spille for.
I utgangspunktet er dette et skritt i riktig retning for å utvikle idretten som er i stor vekst i Norge. Men det er trist at det som skulle vært et skritt i riktig retning, fører til frustrasjon i klubbene i andredivisjon på Østlandet.
Det er synd å se at forbundet ikke har lagt opp til kvalifisering for de lagene som vinner årets andredivisjon. Forbundet kunne løst dette med å lage en kvalifisering for de lag som ønsket det. Da hadde i hvert fall lagene i divisjonen, fått en sjanse til å spille for noe mer enn bare æren.
Det er utrolig leit at motiverte lag med motiverte spillere denne sesongen ikke har anledning til å rykke opp en divisjon. Alle bør ha muligheten til dette.
Vi snakker her om en idrett som er i stor vekst i Norge, og målet må være å øke rekrutteringen og gjøre sporten enda mer attraktiv i landet. Klubber som gikk inn for eliteserien og styret bør ta selvkritikk når de nå ser konsekvensene.
Å spille en hel sesong uten motivasjon må være tungt for unge, motiverte spillere. I verste fall kan det føre til at flere lag trekker seg fra serien, og spillere forsvinner til andre idretter. Beslutningen om opprettelse av en landsdekkende eliteserie for kvinner, som trolig kun vil bestå av lag fra Østlandet likevel, kan koste dyrt for innebandy-idretten i Norge. I hvert fall for bredden av idretten.
I verste fall kan det føre til at flere lag trekker seg fra serien, og spillere forsvinner til andre idretter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere