*Nettavisen* Nyheter.

Lek og hardkjør før EM-«comeback»

Børge Lund (t.v.) og Kjetil Strand er mesterskapsklare og innstilt på å hjelpe det norske håndballandslaget til en historisk EM-semifinale.

Mens Kjetil Strand (30) har løpt etter sønnen sin, har Børge Lund (30) lagt inn ekstra økter i jakten på en norsk EM-semifinale.

SPEAKER.NO: Norge skuslet bort en gyllen semifinalemulighet under fjorårets VM i Kroatia. Da var 30-åringene fraværende. Under EM i Østerrike tilfører de Norge et berettiget håp om få en topp fire-plassering.

- Sjansene er der, men det betinger samtidig at vi er ekstremt dyktige i seks kamper og har hellet med oss. Det føles godt å være tilbake igjen. Jeg gleder meg, sier Børge Lund, håndballandslagets «playmaker» sammen med Kristian Kjelling, til Speaker.no.

Egentrening

Han spiller på verdens nest beste klubblag. Det i seg selv er en enestående prestasjon. Men konkurransen er beinhard. Den nye islandske Kiel-treneren, Alfred Gislason, har skjøvet Salten-gutten Lund bakover i køen.

Med begrenset spilletid i angrep har han skjøttet egentreningen eksepsjonelt bra. Lund har ikke mistet motet. Snarere tvert imot.

- Jeg har vært svært bevisst på egentreningen. Det å legge inn mange økter utenom klubbtreningene. Nå er jeg tent på å gi alt for laget, sier han.

Les også: Unner Norge en EM-semifinale

Parallelt med Kiel-proffens tilbakekomst er Kjetil Strands tilstedeværelse svært gunstig for Norge. Ikke minst når det gjelder skuddstyrke.

- Han har det beste og det smarteste grunnskuddet i verden. Det er ingen som kan måle seg med Kjetil der, sier Lund om Berlin-spillerens mitraljøse.

Familielek

Håndballspillere er ikke fremmed for å gå på ski. I hvert fall ikke strekkjempen Bjarte Myrhol. Han anser det for å være en optimal oppladning til vinterens mesterskap. Strand foretrekker en annen oppkjøringsvariant.

- Jeg har vært hjemme og løpt etter sønnen min. Det er kanskje hardere enn å gå på ski. Deilig har det i hvert fall vært å tilbringe tid med familien sin, sier Strand.

Her er den norske EM-troppen i Østerrike

Robert Hedin er en begeistret landslagssjef. Ikke bare har han to av sine viktigste spillere tilgjengelig. Norge blir også en EM-nasjon å regne med hvis vi legger ekspertenes forhåndstips til grunn. Det liker svensken.

- At folk har troen på oss er veldig tilfredsstillende. Samtidig er det mange jevnbyrdige lag i mesterskapet. 14 lag har etter min mening en like stor medaljesjanse. Dagsformen blir avgjørende, sier Hedin til Speaker.no.

Om tilbakekomsten til Lund og Strand sier han følgende:

- Børge er en komplett spiller - god i angrep og forsvar - og en skikkelig «playmaker». Kjetil har et utrolig skudd og er en potensiell matchvinner.

Les mer om denne saken på speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag