RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekende lett


Bislett Summer Games handler vel så mye om vennskap som de idrettslige prestasjonene. (f.v.) Beate Wedervang Bruland, Norbo Tenzin og Camilla Asbjørnsen fra Heming Senior blander begge temaene mens de heier på 100 meter herrer.
Bislett Summer Games handler vel så mye om vennskap som de idrettslige prestasjonene. (f.v.) Beate Wedervang Bruland, Norbo Tenzin og Camilla Asbjørnsen fra Heming Senior blander begge temaene mens de heier på 100 meter herrer.
Hele 15 utøvere fra Heming Senior lekte seg på friidrettens storstadion under Bislett Summer Games denne helga.

Bislett: Heming Senior hadde den største deltakerguppen på stevnet, og de fleste av utøverne stilte i flere disipliner. I følge lagleder Norbo Tenzin er det sånn det pleier å være.
Vi har mange utøvere, og det er ikke første gang vi har den størst deltakergruppen, smiler han. Det samme gjør Heming-gjengen. For øyeblikket er det 100 meter som gjelder - og engasjementet på sidelinjen er minst like stort som hos løperne. Camilla Asbjørnsen (24) heier ivrig ringside mens Hans Henrik Karlsen (31) tar ut sine siste krefter på 100 meteren.
Dette er veldig moro, jubler hun. Selv har Camilla gjennomført 60 meter, kast med ball og lengde. Hun legger ikke skjul på at friidrett er favoritt-sporten hennes. Det går nemlig ferske rykter om at moren hennes har lyst å melde henne på fotball i Røa, men det vil ikke Camilla ha noe av.
Jeg hater fotball. Jeg er nemlig så redd for ballen, konkluderer hun raskt ovenfor Akerspostens utsendte, mens diskusjonen med venninnen fortsetter.

Sportsinteressert

En som ikke hater fotball er nybakte bronsevinner i 100 meter, Hans Henrik Karlsen. Faktisk er det, i motsetning til Camilla, hans favoritt. I friidrett er 100 meter førstevalget.
Jeg er veldig fornøyd med løpet, slår Hans Henrik fast. Han syns alt med Bislett Summer Games er bra, og har for så vidt ikke noe særlig mer å si om den saken. Bortsett fra at han danset med Julie, lagleder for Heming Senior, på lørdagens deltakerfest.
Det må du skrive. Jeg er ganske flink til å danse, jeg er på disco hver fredag, forteller Hans Henrik ivrig. Hans Henrik er en av de virkelig sportsinteresserte i gruppen, og er meget aktiv. Under Bislett Summer Games deltar han i nevnte 100 meter, samt stafett og kast med ball. I tillegg spiller han fotball i Røa, og i Heming.
Kan jeg gi en hilsen? Da vil jeg hilse til alle i Grüner ishockey, og i til A-laget til Skeid, spør og svarer bronsevinneren pent.

Positiv målsetting

Bislett Summer Games er ett av to høydepunkter på kalenderen til Heming Senior, i likhet med resten av idrettslagene for folk med funksjonshemminger.
Dette trener vi mot resten av året. Det er kjempestort å ha noen slike målsettinger, mener Norbo Tenzin. Heming Senior trener en gang i uken, og de er innom de aller fleste idrettsgrener.
Vi driver mest med hallidretter fordi det er det som er lettest tilgjengelig. Men vi driver også med ski, svømming og friidrett, sier han. Heming Senior samarbeider med bydel Vestre Aker, og det er bydelen som har ansvar for "rekutteringsarbeidet".
Bydelen har ansvaret for å få flere funksjonshemmede i gang med trening, mens vi tar oss av det sportslige med de som er en del av gruppen, forteller Tenzin. Heming Senior består av 23 utøvere og åtte trenere.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere