*Nettavisen* Nyheter.

Lekeplass med jordkabler?

Selvfølgelig risikoutsetter vi ikke barna, sier styrer i Grefsen Terrassehus Barnehage, Helle Marstrander Fladen. I bakgrunnen høyspentmasten hvis dager er talte. Foto: Kristin Tufte Haga

Grefsen Terrassehus' barnehage vurderer lekeplass i jordkabel-området Det fraråder vi, sier Omega Elkraft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Strålefare: Denne masten skal bort, men selv når kablene er i jorden fraråder Omega Elkraft at det anlegges lekeplass over.

Grefsenkollveien: I fjor høst ble det endelig klart at også høyspentlinjen fra Grefsenkollveien 12 og ned til Sverre Enevolds plass skulle graves ned i jordkabler.

Fortsatt strålingsfare

I følge nettsiden til Grefsen Terrassehus som eier barnehagen i Grefsenkollveien 12 vurderer barnehagen nå å utvide ungenes lekeplass i jordkabel-området.

Vi har kontaktet barnehagen og frarådet en slik løsning. Strålingsfeltet vil fortsatt være der, selv om kablene er gravd ned, forteller daglig leder, Knut Darre Christiansen, i Omega Elkraft AS, som utarbeidet konsesjonssøknaden for anlegget på oppdrag fra Oslo Vei AS.

Utsetter ikke ungene

Styrer Helle Marstrander Fladen, i Grefsen Terrassehus Barnehage, understreker at ungene på ingen måte skal risikoutsettes for noen strålefare fra de fremtidige jordkablene.

Bakgrunnen for infoen på vår hjemmeside, vedrørende utvidelse av uteområde, er en forespørsel fra SU . Utvalget lurer på om det er mulig å lage et større uteområde for barna når kablene er lagt i jorden og masten fjernet, forteller Marstrander Fladen.


Sameiet Grefsen Terrassehus, som eier barnehagen, har nå saken til vurdering.

Les mer i dagens papirutgave.

Vi følger saken på nett! Les mer på mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag