Leker stjålet fra syke barn

Pressesjef i Disney Norge, Cathrine Kanck-Vårdal er sjokkert over at tyver kan være så frekke, men glad for alle lekene hun har fått inn.

Pressesjef i Disney Norge, Cathrine Kanck-Vårdal er sjokkert over at tyver kan være så frekke, men glad for alle lekene hun har fått inn.

Toy Story 3 har i en uke samlet inn brukte leker utenfor kionoene Colosseum og Ringen i Oslo. Lekene skal gis til barneavdelinger på sykehus, men underveis i innsamlingen tømte tyver en hel kasse.

Røa-guttene Peder Kjeken og Sveinung Pedersen synes det var stor stas å se igjen gamle leker utenfor Colosseum kino.

Buzz Lightyear 1 og 2 er på søken etter sine savnede venner.

SAGENE/MAJORSTUEN: I et øyeblikks uoppmerksomhet ble en hel kasse med innsamlede leker stjålet utenfor Ringen kino på Sagene tidligere denne uken.

– Jeg blir trist av at noen kan stjele gamle leker fra en innsamling til syke barn, men heldigvis har det kun vært denne ene gangen. Vi passer ekstra på etter tyveriet, forteller Cathrine Kanck-Vårdal, pressesjef i Disney Norge.

24 fulle lekekasser er foreløpig resultatet av innsamlingen. Hver kasse rommer 60 liter. Det vil si 1440 liter leker.

– Jeg vil tro at vi nå nærmer oss 1000 leker, sier Kanck-Vårdal.

Engasjementet har vært stort, og tilbakemeldingene fra givere har vært overveldende positive. Innsamlingen har fått inn alt fra bamser til biler og Toy Story-figurer. Stort sett har innsamlingen fått inn leker som kan vaskes og steriliseres, slik at det meste kan gis til barneavdelinger på sykehus.

– I kommende uke vil vi starte utlevering av lekene. Vi har fått så mye leker at vi nok må kontakte langt flere sykehus enn de vi har avtale med per i dag, sier pressesjefen.

Flere kinoer har signalisert at de ønsker å gjennomføre en slik innsamling lokalt. Asker, Horten og Lenvik er noen av de som har hengt seg på initiativet.

På Facebook

Innsamlingen har en egen Facebookside. Sjekk den ut her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag