RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simen Hernes (t.v.) og Ola Innset i bandet My Little Pony savner fortida, men innrømmer at nåtida ikke er så verst den heller.
Simen Hernes (t.v.) og Ola Innset i bandet My Little Pony savner fortida, men innrømmer at nåtida ikke er så verst den heller.

Leker uten små lilla ponnier

Østkantavisa møtte plate- aktuelle My Little Pony til en prat om navneproblemer, MacGyver og om å glede seg for mye.

TØYEN: – For å være helt ærlig, visste vi ikke at det var så populært. Vi trodde kanskje det var noen få som husket det fra 80-tallet, men faktum er at nesten alle tror vi har noe med lilla ponnier å gjøre, sier Ola Innset i bandet My Little Pony.

Blir saksøkt?

Det plateaktuelle indiebandet er opptatt av å avkrefte at det finnes noen som helst forbindelse til plastdyrene som så mange barn trykket til sitt bryst for snart 20 år siden.

– Det begynte med at vi synes Beatles-låta, Dig a Pony, var en kul låt og så var det så mange band som het noe med My. Vi ville ikke tøffe oss med å bruke Bloody eller lignende ord i navnet, så valget falt på Little. Dermed ble bandnavnet My Little Pony. Kanskje vi burde hett noe annet, sier Ola videre.

– Men vi kan ikke bytte nå. Vi får heller glede oss til vi blir saksøkt. Jeg syns jeg ser overskriften allerede: Østkantband raser mot leketøysindustrien, ler Simen Hernes.

Han tar en stor bit av kebaben og smiler fornøyd.

– Det var ikke så dumt det her, en slags løvbiff i brød, utbryter han og nikker megetsigende til Ola på andre siden av bordet.

Bassist i rekordfart

De to gutta har tatt en kort dag på Blindern, til fordel for Østkantavisa og en kebab i Tøyengata. De tre andre medlemmene; Marie Sneve Martinussen, Nina Bø og Jørgen Norby måtte la forpliktelser gå foran berømmelse i denne omgang.

– Vi har spilt sammen i et og et halvt år. Simen og jeg er egentlig fra Moss, og ble kjent der. Maria ble vi kjent med da vi jobba i Operasjon Dagsverk. Vi kom så godt overens at vi fant ut vi like gjerne kunne lære henne å spille bass, framfor å ta inn en bassist vi ikke kjente. Nå kan hun stå på hvilken som helst scene, skryter Ola.

I morgen står bandet på scenen på Blå, i forbindelse med releasen på indiepop-plata deres "Think too Much". Da kan du blant annet få med deg "Do You Really Love Me, or Am I Just in Your Network", "Skipping Down the Streeet", som Ola egentlig mente burde hett "Skipping down Heimdalsgata" og den melankolske "MacGyver Blues".

MacGyver

– MacGyver var en del av livet mitt. Iblant lengter jeg litt tilbake til da jeg var yngre og ting var litt enklere, forteller Ola som har skrevet alle sangene på plata.

– Nå ser man ikke forskjell på hvem som er snille og slemme lenger. I MacGyver var ikke det noe problem, istemmer Simen.

Favorittscenen

Men fortidas lengsler til tross – gutta er storfornøyd med nåtidas plateslipp og forestående turné. At det hele starter på Blå, passer dem utmerket.

– Blå er vår favorittscene, og denne konserten blir ekstra spennende fordi vi skal ha med oss ti-tolv tilleggsmusikere på scenen for å spille sangene så tett opp til plata som mulig, forteller Simen.

– De er så flinke at jeg nesten ikke har lyst til å spille selv, men bare stå og høre på. Jeg må passe på å ikke glede meg for mye, ler Ola, som lover å stå på, og ikke foran scenen, når det braker løs i morgen kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere