RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekern skal tilbakestilles

Leder for bydelens komité for barn, unge og nærmiljø (BUK), Knut Hedemann (A), deler Inge Strand sin bekymring over utviklingen på Lambertseter.

LAMBERTSETER: Ja, jeg er enig i at Lambertseter mister grøntareal smått etter smått. Grøntområdene er truet av andre behov, som parkering og barnehager, sier Knut Hedemann og legger til:

Parkeringsplassen Strand sikter til anlegges på tomten til Pynten borettslag, så det er det generalforsamlingen der som bestemmer. Det får ikke bydelen gjort noe med. De fleste borettslag på Lambertseter er veldig presset for parkeringsplasser, sier BUKs leder og legger til:

Går de løs på Lambertseter-skogen er det noe annet.

Hedemann opplyser om at det kun er to grøntområder i bydelen som fredet gjennom Grøntplanen.

Det er Nordstrand kirkegård og deler av grøntskråningen på Lambertseter, ned mot E6. Det overrasket meg at ikke flere grønne områder i vår bydel ble vernet gjennom planen, sier han.

Lekern

Hedemann er også enig i at trafikken som genereres av Lekern er blitt et problem.

Trafikken inn og ut av barnehagen er håndtert på en dårlig måte, og er til plage for barn og andre som går på turveien der. Man har ikke tatt hensyn til at man begynte å kjøre bil på områder som før var forbeholdt turgåere, sier han. Hedemann har blitt fortalt at foreldre har blitt bedt om å ikke kjøre inn på tomten, men at dette ikke overholdes.

Men det som er klart, er at Lekern er en midlertidig barnehage. Den skulle egentlig bare være der i et år, men nå har byrådsavdelingen bestemt at alle midlertidige barnehager skal stå inntil det er 100 prosent barnehagedekning i Oslo, sier Hedemann.

Men Lekern skal tilbakestilles slik området var, det har vi et politisk vedtak på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere