*Nettavisen* Nyheter.

Lekkasjen drepte dyrelivet

Døde frosker og fisker er funnet i Holmenbekken. En oljelekkasje som skjedde for flere uker suiden er sannsynligvis årsaken.

HOLMEN: Torsdag ettermiddag fløt det døde fisker og frosk i Holmenbekken og Holmendammen. For flere uker siden oppstod det en lekkasje, antakeligvis fra en oljetank lenger opp langs bekken. Vann -og avløpsetaten (VAV) har lagt ut lenseutstyr for å samle opp oljen. Men det var for sent for å kunne redde livet i bekken og dammen. Bjørn Alstad Wangen i Holmendamme berømmer VAV for god innsats med å rydde opp etter lekkasjen. Men han og flere synes det er trist å se døde frosker og fisk.

– En del ivrige isfiskere oppdaget for en stund at det var helt dødt med liv i Holmendammen. I flere har det vært bra med fisk å få, men plutselig fikk de ingen ting. Etter hvert ble det observert spor etter lekkasjen. Den skjedde for flere uker siden. Sannsynligvis stammer den fra en oljetank lenger opp i området, sier Wangen.

Med tanke på at både bekken og dammen har hatt et bra dyreliv de siste årene, synes han dette er tragisk. For et par år siden skjedde en liknende lekkasje. Da rant om lag 4000 liter olje ut i Holmenbekken.

– Jeg er ihvertfall glad for at VAV reagerte kjapt da vi varslet dem. De har gjort en god jobb. Så får vi håpe livet vender tilbake i bekken og dammen.

Lekkasjen har stoppet

VAV har søkt igjennom avløpsnettet, men har ikke funnet spor etter lekkasjen.

– Lensutstyret har plukket opp det meste av det som var igjen av oljen. Men vi har fortsatt bekken under oppsikt i tilfelle det skulle kommer mer. Ledningsnettet er spylt, sier driftsleder Erik Sandberg i VAV.

Det er vanskelig å anslå hvor lekkasjen oppstod.

– Vi er ikke helt sikre, men stammer antakelig fra en større oljetank i området. Siden dette skjedde for flere uker siden blir det vanskelig å finne kilden, sier Sandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag