*Nettavisen* Nyheter.

Lekker iskrig

REALISTISK: NHL 10 er til tider så virkelighetsnært at det blir en anelse kjedelig. Men hardcore-fansen vil elske det.

Grafikken er vakker, kontrollene fungerer på utmerket vis og publikum virker oppriktig engasjerte. Det er hockeyfeber igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Forgjengeren, NHL 09, mottok intet mindre 12 priser for ”året sportsspill”, så det er ikke helt uten grunn at jeg forventer at årets utgave vil blåse sokkene av meg.

NHL 10 starter med en enkel gjennomgang av hvordan knappene fungerer. Dette kommer godt med i et spill som tar i bruk mye av kontrollen på en utmerket måte.

Venstre spak kontrollerer skøytene og bevegelsene, høyre spak kontrollerer køllebruk, som finter og skudd. Resten av knappene brukes til knuffing, skuddblokkeringer, spillerbytte, pasninger og lignende.

Her kan du lese anmeldelse av NHL 09

Nye modi

Foruten den vanlige treningskampen finnes det en rekke ulike moduser å spille seg gjennom, der flere av dem kunne fungert som spillets hovedmodus.

Nytt av året er GM Mode, som har tatt over for fjorårets Dynasty Mode. Her fungerer man som manager for et lag og gjør en drøss beslutninger for laget, slik som å kjøpe spillere, speide etter nye talenter og annet forefallende arbeid.

Denne spillmodusen er en fryd for prosjektledere og andre som trakter etter å organisere og dra i tråder.

Les også: FIFA 10 kommer i oktober

Tannløs rabagast

Foruten de ulike modusene, finnes det også en rekke andre nyskapninger i årets NHL-spill. Når dommeren blåser i fløyta og pauser spillet, vil man ha noen sekunder der spillerne bare står på isen og henger ut.

I tidligere titler ville man kanskje kjede seg og bruke disse sekundene på å knuffe på motspillere som ikke svarte tilbake, men nå er saken derimot en annen. Motspillerne dytter tilbake og slåsskamper kan raskt bryte ut.

I kamper der det blir mye taklinger og bråk, vil det plutselig kunne bryte ut masseslåsskamper mellom lagene. Da er tiden inne for å kaste hanskene og vise hvor skapet skal stå.

Her kommer også en annen, og en av de herligste nyhetene, til anvendelse. Slåsskampene foregår nemlig i førsteperson og knappene er videreutviklet.

Dette fungerer utmerket og aldri før har det vært mer adrenalinpumpende når man plutselig står ansikt til ansikt med en tannløs rabagast fra motstanderlaget.

Her finner du alle våre anmeldelser av sportsspill

Perfekt for die hard-fans

NHL 10 er uten tvil det mest realistiske og forseggjorte hockeyspill til dags dato. Grafikken er vakker, kontrollene fungerer på utmerket vis, publikum virker oppriktig engasjerte og spillet kommer med en rekke ulike modi, som er like ulike som de er interessante.

Likevel sliter jeg litt med at jeg synes spillet til tider blir for virkelighetsnært, som gjør selve spillingen en anelse kjedelig. Der man i tidligere titler hadde et litt mer variert spill, synes jeg nå at mye har blitt likt.

Spillernes unike egenskaper føles like og sjelden vil man oppleve at man kommer gjennom på en skikkelig break-away.

For min del kunne man gjerne endret litt på blandingsforholdet mellom action og realisme, for jeg blir rett som det er sittende og kjede meg, men misforstå meg rett: NHL 10 er nok et perfekt spill for ihuga hockeyfans.

Les hele anmeldelsen av NHL 10 på Spillverket.no

FORUM: "Jeg gir det 10 av 10. Dette er hockey simulator på sitt beste"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.