RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekker, men kostbar


SVART: Vi liker utseendet. Nøkkelordene er matte, sorte overflater, ingen skrikende detaljer, og rene linjer.
SVART: Vi liker utseendet. Nøkkelordene er matte, sorte overflater, ingen skrikende detaljer, og rene linjer.
Zeptos nye 15-tommers multimediebærbare har god ytelse og ser lekker ut, men koster for mye.

HARDWARE.NO: Zepto-maskinen har brukbar spillytelse, og det er fullt mulig å spille nyere spill (inkludert skjermkortenes verste fiende Crysis) om man er villig til å gå litt ned i kvalitet.

Les også: Tannløst monster fra Zepto

Med en ganske kraftig prosessor og mye minne gjør den det også godt i andre ytelsestester. Samtidig får maskinen plass i en sekk, og er ikke for tung til å bære med seg, selv om tre kg ikke akkurat er lite.

Les også: Rask og rimelig 14-tommer

Batteritiden med det minste batteriet er begredelig. Den er til og med hakket lavere enn de kraftigere konkurrentene. Når vi derimot setter i det store batteriet er det en annen sak. 186 minutter er respektabelt, selv om batteriet stikker litt ut bak.

Les også: En verdig utfordrer i nett-PC-markedet

Skarp skjerm

Vi liker utseendet. Nøkkelordene er matte, sorte overflater, ingen skrikende detaljer, og rene linjer. Overflatene føles nesten litt gummiaktig, og det gir et litt annerledes, eksklusivt preg.

Skjermen på vår testmodell er skarp og fin, har grei lysstyrke og fargegjengivelse som bærbare flest. Det er også et pluss at den har HDMI-utgang og webkamera. Lyden, derimot, er ikke annet enn skuffende.

Les også: Grå mus med god ytelse

Maskinen veksler mellom å være nesten helt stille og å suse betydelig når viften slår seg på. Den store forskjellen er irriterende å høre på, spesielt siden vekslingen skjer selv når maskinen står ubrukt, men påslått. Flere trinn med viftehastigheter ville ha gjort seg.

Les også: Her er en skikkelig råtass

For kostbar

Den testede modellen koster i skrivende stund rundt 15000 kroner. Det er i overkant mye, men det skal også nevnes at den billigste konfigurasjonen koster rundt 9000.

Uansett er den noen tusenlapper dyrere enn andre maskiner som er sammenlignbare i ytelse, og det føler vi ikke helt at design og løsninger kan forsvare.

Les hele testen av Zepto Nox A15 på Hardware.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere