Gå til sidens hovedinnhold

"Leksehjelp til alle elever" vedtatt i bystyret

Leder Trine Eskeland (Ap) i den lokale utdanningskomiteen synes tildelingen av leksehjelpsmidler burde vært klar nå.

Brenna/Rådhuset: Leder i kultur og utdanningskomiteen i Søndre Nordstrand Trine Eskeland (Ap) reagerer på at det tar så lang tid å fordele de sårt tiltrengte leksehjelpmidlene.

«Alle elever skal ha tilbud om leksehjelp»

Hvis man virkelig skal satse på leksehjelp er det uholdbart at skolene ikke ennå har fått beskjed om de får ekstra støtte til leksehjelp dette halvåret. Stenbråten er et eksempel på en skole som ekstra sårt trenger denne støtten, sier Trine Eskeland.

Omfattende pakke

Hvis byråden mener alle elever skal få tilbud om leksehjelp, må jo byråden ha en tanke om hvordan det skal foregå, mener Eskeland.

Men har driftsstyret gjort jobben sin når de likevel ikke har prioritert leksehjelp innenfor rammene de har, selv om det ikke er en lovpålagt oppgave?

Dette bør ikke skolen ha ansvar for selv, dette må byrådet gjennom utdanningsetaten sørge for. I og med kunnskapspakken på 27,5 millioner kroner som ble vedtatt i oslobudsjettet der «leksehjelp til alle» er første punkt, er det ingen grunn for skolens driftsstyre til å tro at de ikke fortsatt skulle få disse pengene, sier Eskeland.

Det er ennå tidlig i januar, og midlene kommer ganske kjapt. Mange skoler driver leksehjelp innenfor den rammen de alt har fått, sier utdannings og kulturbyråd Torgeir Ødegaard (H).

Han mener det er god sjanser for Stenbråten når de ekstraordinære midlene tildeles.

Reklame

Dette gir du til morsdagen