RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leksestreik i hele landet


Leder i Rød Ungdom vil gjerne ha en større debatt om lekser i skolen. FOTO: Anita Bakk Henriksen.
Leder i Rød Ungdom vil gjerne ha en større debatt om lekser i skolen. FOTO: Anita Bakk Henriksen.
To elever ved Fagerborg videregående skole har startet en Facebookgruppe med over 13 000 tilhengere som oppfordres til leksestreik fra i dag av. De får full støtte av Rød ungdom.

OSLO: – Vi mener at lekser i skolen skaper skoletapere, sier leder for Rød Ungdom, Mari Eifring, og håper nå at denne streiken kan skape en etterlengtet politisk debatt rundt tema lekser.

Syter ikke

– Det er nok mange som vil komme på banen med sine meninger angående dette, og sikkert flere som kan mene at ungdommen bare syter og klager, men det er ikke vi enige i. Lekser gagner de som kommer fra ressurssterke hjem hvor de har foreldre hjemme som kan hjelpe til. Det er som regel de som ikke har mulighet til den samme hjelpen hjemme som faller av i tidlig alder, sier Eifring.

Hun mener at skoletiden heller kan utvides med en time slik at alt nødvendig skolearbeid gjøres ferdig på skolen.

Skremmende tall

I Norge i dag er det en av tre som ikke fullfører videregående skole, og Eifring er helt overbevist om at dette skremmende høye tallet ville gått ned betraktlig om leksene ble tatt vekk.

– Det er det ingen tvil om. Dette med lekser handler også mye om tradisjon, og det er brent inn i normen i skolen. Vi håper at det skjer forandringer i skolevesenet. Det er laget for, av, og til akademikere og det er langt fra rettferdig, sier Eifring.

Streiken skal i følge Facebookgruppen vare en uke, og lederen av Rød ungdom håper så mange som mulig deltar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere