*Nettavisen* Nyheter.

Leksikon med mer om der du bor

Redaktør Knut Are Tvedt er klar med nytt Oslo byleksikon. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Lurer du på når Ellingsrud skole er bygget, eller hvem som har tegnet moskeen på Furuset? Rykende fersk Oslo-utgivelse gir deg svaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lurer du på noe om Groruddalen? Sjekk Oslo byleksikons ferske utgave.

OSLO: Oslo byleksikon er i disse dager ute i ny feiende flott utgave. Her finner man svaret på det meste man lurer på om byen, bygninger, morsomme fakta og litt om verdensrekorder, må vite.

– Den har nok lagt seg ganske så mye ut siden sist, sier redaktør Knut Are Tvedt.

Siden boka sist ble utgitt for 10 år siden har byen fått 80 000 flere innbyggere, ferske bystrøk som Bjørvika, nytt Holmenkollen-anlegg og selvsagt nye boligområder har vokst seg frem.

Der du bor

– Det som er nytt i denne utgaven er at vi har konsentrert oss mer om bedrifters historie, borettslag og områder der mange mennesker bor, sier redaktøren.

– De aller fleste bruker boka til å sjekke historien om strøket der de bor, der de vokste opp og skolen de gikk på, sier Tvedt som har jobbet med den nye utgaven siden i fjor høst.


Denne journalist har i tidligere utgaver forsøkt å finne informasjon om Tveita borettslag i tidligere utgaver, uten hell. Denne gangen derimot, står blokkene i Nåkkves vei behørig omtalt, med historie og arkitektur .

Mer borettslag

– Jeg visste for eksempel ikke at Beatles ble invitert i 1964 av AUF til å spille på Jordal Amfi, sier en forbauset Tvedt.

Leksikonet er så ferskt at det sågar har den nye Bait-un-Naisr-moskeen på Furuset omtalt, og behørig illustrert.

Moskeen, som er Ahmadiya-muslimenes moské, kan romme nærmere 5000 mennesker.

Oslo byleksikon utkom første gang i 1938. Årets utgave utgis i samarbeid med Selskabet for Oslo Byes Vel og Bymuseet, og koster 598 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.