RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lene Kragh savner Vips og håper noen har tips.
Lene Kragh savner Vips og håper noen har tips.

Lengter etter Vips

Vips var alltid rett rundt hjørnet eller løp på tunet og jaget rotter. Nå er hun forsvunnet.

ALNA: – Jeg skjønner egentlig ikke helt hva som har skjedd med henne, sier en fortvilt matmor, Lene Kragh. Hjemme er det en hundeflokk på tre, men én savnes stort, ti år gamle Vips.

Tispen er chipmerket. Hun er en dansk/svensk gårdshund, med rødbrune og hvite farger.

– Hun har litt lite hode da, for hun er jo litt tjukk, sier Kragh, med et lite smil. Ellers ser det ut som hun har melkebarter.

Store leteaksjoner

Vips ble borte fra Alna Ridesenter 15. januar klokken syv.

Som vanlig denne morgenen ble hun og de andre hundene sluppet ut i parken. Vanligvis er de alle inne igjen etter ti minutter. Denne gangen kom flokken tilbake uten Vips.

– Jeg har jo tenkt alt mulig, for hun er gammel. Hun er veldig sosial og har sine vaner, hun har aldri stukket av, forteller Kragh.

Det har vært store leteaksjoner uten hell. Hundeeiere har lett langs elva med sine hunder, stalljentene har gått bakke opp og bakke ned, og ridd på leting, plakater er satt opp, etterlysning ligger på Facebook og lastebil- og taxisjåfører har holdt øynene åpne på veien. Uten hell.

Holder seg til flokken

– Vips er skeptisk til mennesker som ikke driver med hest. Hestefolk er hennes flokk, og de som ikke er i flokken hennes pleier hun å holde seg unna. Derfor ville det vært rart om hun er stjålet eller blitt med noen frivillig, sier matmor.

Vips skal heller ikke ha vært interessant for kamphundmiljøet, ifølge tips til Kragh.

– Hun var veldig glad i å kjøre bil da, så kanskje hun har blitt med noen i bil. Men det hele er veldig rart, for hun har aldri vært borte, og hun fotfølger jo meg, sier Kragh.

Bak et gjerde

Håpet til matmor går litt opp og ned. Kragh tenker på alderen til Vips og kulden som har vært den siste tiden.

– Kanskje hun har satt seg fast noen steder, eller hatt et illebefinnende? Men om noen har tatt henne inn, så er det jo håp, sier hun.

Kragh har også fått tips fra synske, som har fortalt at de ser Vips bak et gjerde.

– Men det er utallige gjerder i Groruddalen, og vi finner ikke stedene de snakker om, sier Kragh, som er veldig takknemlig for all hjelp og alle tips hun har fått.

Har du tips? Ta kontakt med Kragh på telefon 918 65 337

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere